TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kadın eli değen köy okulu kolej görüntüsüne kavuştu

Gaziantep'te 17 yıllık öğretmen Havize Yatkın, geçen yıl müdür olarak atandığı kırsaldaki anaokulunda yaptığı çalışmalarda hem öğrencilerin hem de mahallelinin sevgisini kazandı.

Kadın eli değen köy okulu kolej görüntüsüne kavuştu
06-10-2024 04:35
05-10-2024 21:36

Havize Yatkın, 5 yıl meslek lisesinde çocuk gelişimi öğretmenliği yaptıktan sonra çocuğuna bakıcı sıkıntısı çekti ve yan dal olarak okul öncesi öğretmenliği eğitimini tamamladı. 10 yıl anaokullarında görev aldıktan sonra 2 yıl bir okulda müdür yardımcılığı yapan Yatkın, geçen yıl sınava girerek müdürlüğe hak kazandı.

Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Osmanlı Mahallesi'ndeki Ayşe-Mehmet Maşa Anaokulu'na müdür olarak atanan Yatkın, okulu öğrenciler için daha cazip hale getirmek için tadilata başladı.

Bulduğu sponsorlar ve kendi yaptığı el işleriyle okulu yenileyen Yatkın, okulun içini ve bahçe duvarlarını rengarenk süsledi. Yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirebilmek için yaz aylarında dahi okulda zaman geçiren Havize öğretmen, renklendirmenin yanı sıra okula gösteriler için sahne kurdu, çocukların daha iyi eğitim imkanına kavuşması için eğitim metaryalleriyle donatarak okulu kolej havasına büründürdü.

Velilerle birlikte okulun duvarlarına çocukların ilgisini çekecek hayvan ve çiçek figürleri çizen Havize öğretmen, atık malzemeleri de süs eşyasına çevirerek, çocukların erken yaşta geri dönüşümün önemi hakkında bilinçlenmesini hedefliyor. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA