KARDİYOLOJİ UZMANI UYARIYOR;

KARDİYOLOJİ UZMANI UYARIYOR;

Batman Medikal Park Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Hastalıkları Uzm. Dr. Rıza Kaya, kalp yetmezliği ile ilgili önemli bilgiler verdi.

 

“ERKEN EVREDE FARK EDİLİRSE TEDAVİ EDİLEBİLİR”

Kalp yetmezliğinin, kalbin vücudun ihtiyacını sağlayacak kadar kanı pompalayamaması sonucu akciğerler ve vücudun değişik bölgelerinde sıvı birikimiyle seyreden ciddi bir sağlık sorunu olduğunu belirten Dr. Kaya, erken evrede fark edilip tedavi edilmesi halinde hastaların, uzun ve kaliteli bir yaşam sürebileceğini açıkladı. Kalp yetersizliği riskinin, kalp damar hastalığı (örn. kalp krizi geçirmiş olmak), yüksek kan basıncı, kalp kapak hastalığı, kalp kası hastalığı veya iltihabı ve doğumsal kalp hastalığı gibi sağlık sorunları nedeniyle artabileceğine dikkat çeken Dr. Kaya “Kalp yetmezliği belirtileri arasında nefes darlığı, öksürük, hızlı kilo değişimi, ayak bileklerinde şişlik, iştahsızlık, geceleri idrara çıkma ihtiyacı, depresyon, yorgunluk, bitkinlik, baş dönmesi, sersemlik, kalp hızında artış sayılabilir” dedi.

KALP KRİZİ, ASIL NEDEN

Kalp krizinin, kalp yetersizliğinin en sık sebebi olduğunu ifade eden Kardiyoloji Hastalıkları Uzm. Dr. Rıza Kaya “Kalp krizi sırasında kalbinizi besleyen damarlardan biri tamamen tıkanır ve kalp kasınıza oksijen ve besin sunumu engellenir. Bundan etkilenen kalp kası hücreleri ölür. Kalbinizin geri kalan hücreleri aynı işi yapmak zorunda kalırlar ve kaldırabileceklerinden daha fazla bir iş yüküne maruz kalırlar. Kalp yetmezliğinin tedavisinde sağlıklı bir diyet ve beslenme, düzenli egzersiz yapma ve sigarayı bırakma gibi yaşam tarzı değişiklikleri, ilaç tedavileri göğse yerleştirilen medikal cihazlar, ameliyat tedavisi (bypass ya da kalp nakli) uygulanabilir” dedi. (Medikal Park Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...