GÜNDEM

“KAYIPLAR BULUNSUN” 278. HAFTASINDA

Kayıp yakınları ve STK temsilcilerinin katılımıyla her hafta Gülistan Caddesinde gerçekleştirilen “kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi 278. haftasında da devam etti.

“KAYIPLAR BULUNSUN” 278. HAFTASINDA
08-06-2014 20:02

İHD şube başkanı Mehmet Bağatır eylemde yaptığı konuşmada “Kayıp insanlar konusunda bir an önce adaletin vuku bulması için soruşturma dosyaları zamanaşımına uğramadan etkin ve genişletilmiş bir soruşturmayla sona gelinerek kayıp insanların failleri hakkında kamu davası açılması yönündeki istemlerimizi yineliyoruz” dedi.

“HASTA TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN”

Hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirten Bağatır "Mahpushanelerde/infaz kurumlarında bulunan 235’i ağır olmak üzere 642 hasta mahpusla ilgili taleplerimizi bu hafta da tekrarlıyoruz. Hasta mahpusların sağlık koşulları gözetilerek çözüm süreci kapsamında yapılacak olan çalıştaylarda gündeme alınmasını ve infaz yasasında bir an evvel değişiklilik yapılarak infazların ertelenmesini ve mahpusların salıverilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Etkinlik, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA