KIRMIZI GÖZ TEHLİKESİ!

KIRMIZI GÖZ TEHLİKESİ!

Özel Zilan Hastanesi Göz doktoru Uzm. Dr. Kemran Gök, sıcak havaların korkulu rüyası olarak bilinen kırmız göz hastalığı (konjonktivit) hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzm. Dr. Gök, “Kırmız göz hastalığı (konjonktivit), yaz sıcaklarıyla beraber göz içerisindeki en dış doku olan konjonktiva tabakası ve göz kapağının iç yüzeyinin iltihaplanarak kırmızı bir hal almasıdır. Bu hastalığa yakalananların gözleri, kırmızı kanlı bir görünüme sahiptir. En sık karşılaşılan nedeni, enfeksiyonlar ve alerjilerdir. Kimyasal maddeler ve romatizmal hastalıklar, hava kirliliği, sigara dumanı ve polen gibi nedenler de etkili olabilir. Kroronikleşen durumlarda, tedavisi uzun sürebilir. 3 farklı çeşidi vardır.” dedi.
BELİRTİLER DEĞİŞEBİLİR
Belirtilerin kişiden kişiye değişebildiğini belirten Gök “Gözlerde kızarıklık, göz sulanması, gözlerde ağrı ve batma hissi, gözlerde kaşıntı, çapaklanma, bulanık görme şikayetleri olur. Alerjik konjonktivit, havada alerjiye neden olan maddelere karşı göz tarafından tepkidir. Polen, hayvan tüyü, toz gibi maddeler tetikleyebilir. Bulaşıcı değildir. Bakteriyel konjonktivit, özellikle bebek ve çocuklarda sık görülen bakteriyel konjonktivit, göz içerisindeki şeffaf katmanın bakteriler nedeniyle iltihaplanmasına denilir. Sadece tek gözde de olabilir, bulaşıcıdır. Viral konjonktivit, virüslerin gözlerde neden olduğu iltihaplanma çeşididir. Bulaşıcılığı yüksektir” dedi.
BULAŞICILIĞI ÖNLEMEK GEREKİR
Konjonktivit tedavisine ilişkin bilgi veren Gök “Tedavi ve iyileşme süresi, çeşidine göre değişebilir. Tedavide ilk yapılacak olan, alerjenin tespiti ve maruziyeti sonlandırmaktır. Genellikle, göz sağlığı ve hastalıkları hekiminin belirlediği göz damlaları veya soğuk kompres uygulanır. Sıcak havalarda dışarı çıkılmamalıdır. Bu hastalığın bakteriyel olanı ise bulaşıcı olduğu için diğer insanlarla temastan kaçınılmalıdır. Tedavisinde sıcak ve nemli kompresler ile birlikte antibiyotikli damlalar kullanılır. Viral konjonktivit de, bakteriyel gibi bulaşıcı olduğundan, teması sıfıra indirmek gerekir. Hijyen oldukça önemlidir. Tedavide soğuk kompres yöntemi, göz damlaları ve pomatlar kullanılır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...