TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kore Kızılhaçı, Türk Kızılay'a Büyük Destek Verdi

Kore Kızılhaçı'nın Türk Kızılay'a yardımları ve iş birliği hakkındaki haber.

Kore Kızılhaçı, Türk Kızılay'a Büyük Destek Verdi
27-08-2024 21:10
27-08-2024 21:33

6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçtikten sonra Hatay Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, deprem sonrası yaşadıkları acıları ve öğrendikleri dersleri paylaştı.

Yılmaz, Türk Kızılay olarak Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu üyesi olduklarını ve yardımların en büyüğünü Kore Kızılhaçı'nın yaptığını belirtti.

Kore Kızılhaçı'nın Türk Kızılay'a verdiği destek ve kardeşlik vurgusu da ön plana çıkarken, açılış törenine katılan diğer konuşmacılar da bu dostluğun önemini vurguladılar. Türk ve Kore halkının kardeşliğini simgeleyen hizmet merkezi, depremzedelerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu başkanı da Türk Kızılay'a destek çağrısına hızla cevap verdiklerini ve küresel bir yardımlaşma ağı oluşturduklarını belirtti. Kore Kızılhaçı'nın hızlı ve cömert destekleri, deprem sonrası Türk halkının yanında olduklarını gösterdi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA