GÜNDEM

Malatya Belediye Başkanları Altyapı İçin Kolları Sıvadı

Malatya Belediye Başkanları, kentte altyapı sorunlarını çözmek için yoğun çalışmalar yürütüyor. Dünya Bankası'ndan alınan krediden Malatya'ya önemli bir pay ayrılacak.

Malatya Belediye Başkanları Altyapı İçin Kolları Sıvadı
04-09-2024 20:39

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, kentin altyapı sorunlarını çözmek için bir araya geldi. Er, Dünya Bankası'ndan alınan krediden Malatya'ya 155 milyon avro pay ayrılacağını açıkladı. Bu krediyle kentteki altyapı eksikliklerinin giderilmesi planlanıyor.

Er, önceliklerinin insanların kalıcı konut ve işyerlerine kavuşmaları olduğunu belirtti ve rezerv alanlardan yapılan konut ve işyeri projelerine ilişkin detayları paylaştı. Kuzey çevre yolunun 2025 yılında tamamlanması ve yeni bir otogar binası yapılması planlanıyor. Ayrıca deprem konutları için yapılan İkizce bölgesinin önemli bir nüfus merkezi haline geleceği ve altyapı çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Belediye başkanları, kentin çeperlerinde yapılan konut ve işyeri projelerinin yanı sıra köy evi inşaatlarının da devam ettiğini belirtti. Malatya Belediye Başkanları, kentin altyapısını güçlendirerek, Malatya'yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeye odaklanıyor.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA