TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Meriç Nehri su sporları merkezi olma yolunda

Edirne'de adını taşkınlarla duyuran Meriç Nehri'nden, hem enerji hem de turistik açıdan yararlanılması için projeler üretiliyor.

Meriç Nehri su sporları merkezi olma yolunda
18-06-2024 01:20
17-06-2024 19:55

Kendi kategorisinde dünyada en büyük projelerden biri olduğu belirtilen Arşimet tribünlü hidroelektrik santrali kurulmasıyla kısa sürede elektrik üretimine geçilecek nehir, aynı zamanda spor ve eğlence için de kullanılmaya başlandı.
Edirne Valiliğince nehirlerin daha etkin kullanılması için geçen ay Meriç Nehri'nde kancabaş tipi kayıklarla turistik turlar başlatıldı.
Edirne kırmızısı rengindeki "Mecidiye", "Meriç" ve "Arda" isimli 8 metre uzunluğunda, 14 kişi kapasiteli elektrik motorlu kayıklarla hafta içi ve hafta sonu 10.00-19.00 saatleri arası gezinti yapılabiliyor.
Vatandaşlar 30 dakikalık tur süresi boyunca nehirde gezmenin keyfini çıkarıyor.
- Meriç kürek sporu için "doğal parkur" kabul edildi
TED Edirne Kolejinin üç yıl önce kürek kulübü kurması ve nehirde kürek festivalleri düzenlemesiyle Meriç Nehri'nin doğal parkur özelliği uluslararası kürek sporu camiasının dikkatini çekti.
Türkiye Kürek Federasyonunun da destek vermesiyle uluslararası camiada tanınmaya başlayan parkur kısa sürede aday merkezler arasına girdi.
Geçen yıl Çekya'da yapılan yarışlar sırasında gerçekleştirilen oylama sonucu Türkiye, Almanya ve İtalya'yı geçerek parkur yarışlarına ev sahipliği yapma hakkı elde etti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA