GÜNDEM

Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli sempozyumu Batman’da düzenleniyor

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli sempozyumunu Batman’da düzenlemeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli sempozyumu Batman’da düzenleniyor
11-09-2024 00:08
11-09-2024 00:48

KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer, etkinliğin yapay zeka destekli konseptle konuşmalar ve oturumlar şeklinde planladığını belirterek “Farklı illerden değerli hocalarımız bilgilerini paylaşacağı etkinlikte Batman’da görev yapan sağlık çalışanları ve doktorlar olarak Batman’ımızın sağlık konusundaki yüksek potansiyelini tıp fakültesi ve eczacılık fakültesine dönüştürmeyi çok istiyoruz” dedi.

Dr. Başer “Yüzlerce uzman hekimin ve pratisyen hekimin görev yaptığı aynı zamanda binlerce sağlık çalışanının görev yaptığı Batman’da bir tıp fakültesinin olmasını istiyor, bu sebeple üniversite bünyesinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Batman Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde, Petkoz, KAHEV, Ujod ve Doğu Pediatri Derneklerinin desteğini de alarak Türkiye’de ilk yapay zeka destekli konseptle konuşmalar ve oturumlar şeklinde planladığımız, farklı illerden katılacak olan değerli hocaların bilgilerini paylaşacağı sempozyumumuza tüm sağlık çalışanları davetlidir” dedi.

KAHEV, KATILIMCI SİVİL OLUŞUM…

KAHEV’in, ülkenin geleceği̇ için Okul öncesi, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimine yönelik burs sağlamak, ülkenin kültürel, bilimsel ve sosyal gelişimine hizmet etmek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışan ve bu amaç doğrultusunda ülkemizin kadın hekimleri önderliğinde kurulan katılımcı bir sivil toplum oluşumu olduğunu söyledi.

PET-KOZ, KADINLARIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYOR

PET-KOZ’u ise tüm kadınların en iyi pelvik taban ve genital sağlığı hizmeti ve bakımı almaları için disiplinler arası iş birliği, eğitim, bilimsel araştırma ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarını desteklediği belirtilerek “PET-KOZ, tüm pelvik tıp ve rekonstrüktif cerrahisi ile ilgilenen klinisyenlerin ve fizyoterapistlerin klinik ve cerrahi eğitimine ve hastaların sağlık eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefler” denildi.

DOĞU PEDİATRİ DERNEĞİNİN AMACI NEDİR?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında önlenebilir hastalıkları en aza indirmek, hastaların kaliteli hizmet alabilmesi için gereken politikalara ve faaliyetlere destek olmak, hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kendilerini geliştirebilmeleri için destek olmak, çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında önder olup danışmanlık yapmak, ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından tanınan ve takdir edilen bir dernek olduğuna dikkat çekildi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA