EKONOMİ

Netflix'in Yükselen Değerleri: Gelir, Net Kar ve Abone Sayısı Arttı

Netflix'in bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin açıkladığı bilanço verileri incelendiğinde, şirketin gelirinin yükseldiği ve net karının arttığı görüldü. Aynı dönemde abone sayısında da önemli bir artış yaşandı.

Netflix'in Yükselen Değerleri: Gelir, Net Kar ve Abone Sayısı Arttı
18-10-2024 00:09

Washington Netflix, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 artarak 9,8 milyar dolara yükseldi. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 8,5 milyar dolar olarak hesaplanmıştı. Şirketin net karı da üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 41 artışla 2,4 milyar dolara çıktı.

Netflix'in net karı, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1,7 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Firmanın hisse başına karı da aynı dönemde 3,73 dolardan 5,4 dolara çıktı. Netflix'in abone sayısı ise yılın üçüncü çeyreğinde 5,07 milyon arttı. Şirketin dünya genelindeki abone sayısı yıllık yüzde 14,4 artarak 282,72 milyona yükseldi.

Bu yılın son çeyreğine dair tahminlerini de açıklayan Netflix, gelirinin 10,3 milyar dolar, net karının da yaklaşık 1,8 milyar dolar olmasını beklediğini bildirdi. Netflix'in geliri, net karı ve abone sayısı, bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti..

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA