EĞİTİM

NÖROLOJİ UZMANI GÜMÜŞTAŞ; MS BULAŞICI DEĞİL

Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Nöroloji Uzmanı Banu Gümüştaş, beyin ve omurilikten oluşan merkezi sistemine ait kronik bir bağışıklık hastalığı olan MS hakkında ilginç tespitlerde bulundu.

NÖROLOJİ UZMANI GÜMÜŞTAŞ; MS BULAŞICI DEĞİL
01-06-2014 20:07

MS’in 20-40 yaş aralığında görüldüğüne dikkat çeken Dr. Gümüştaş “MS, kadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülür. Ülkemizde yaklaşık 40.000 kişi bu hastalıkla mücadele etmektedir” ifadelerini kullandı.

HASTALIĞIN ERKEN TANISI YOK

MS’in vücudun hareket sistemini etkilediğini vurgulayan Gümüştaş “Bu hastalıkta hareket sistemi etkilenince aşırı yorgunluk, tek kolda veya vücudun yarısında kısmi felç ve her iki bacakta güçsüzlük görülür. Duyu sistemi etkilendiğinde kol ve bacaklarda uyuşma, yanma, duyu azalması veya artması olur. Beyincik etkilendiğinde denge bozukluğu, konuşma güçlüğü, ayakta dik duramama gibi sıkıntılar yaşanır. Göz ve beyin etkilendiğinde ise gözde görme kaybı veya görme alanında lekeler meydana gelir. Hastalığın erken tanısı olmamakla beraber, hastadan alınan bilgiler, sinir sitemi ve laboratuar yöntemiyle teşhis konulmaktadır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA