Okullarda 3 milyon TL’lik proje başlıyor

Okullarda 3 milyon TL’lik proje başlıyor

TRT GAP Diyarbakır Radyosuna konuk olan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, canlı yayında Dijital Sektörde Ben de Varım projesinin detaylarını anlattı.

Batman'daki eğitim çalışmaları ile ilgili TRT GAP Diyarbakır Radyosunun Yöremizden adlı programına konuk olan Kurtaran, program sunucusu Aslı Hocaoğlu’nun Dijital Sektörde Ben de Varım projesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİJİTAL YETKİNLİKLERİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Kurtaran, dijital eğitim alanında büyük öneme sahip olan Dijital Sektörde Ben de Varım projesi hakkında bilgi verirken “Dijital Sektörde Ben de Varım projemiz, çok güzel ve hayati önem sahip bir proje. Projemizin kapsamında, güzel sanatlar liselerinde dijital tasarım ve dijital sanat ile meslek liselerinin bilişim bölümlerinde yazılım ve kodlama eğitimlerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje, tasarım ve modellemeyi yazılım ve kodlama ile birleştirerek öğrencilerimizin dijital yetkinliklerini arttırmayı hedeflemektedir. Güzel sanatlar liselerindeki öğrencilerimizin yaratıcı tasarım ve modelleme çalışmalarını, mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki bilişim bölümündeki öğrencilerimizin yazılım ve kodlama çalışmalarıyla birleştirerek katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesine ve gençlerimizin istihdamına da katkı sağlayacak bir proje geliştirdik. Bu proje, tasarım ve yazılım alanlarında uzmanlaşmak isteyen gençlerimiz için önemli bir fırsat sunacak. Böylece, dijital dünyanın gerektirdiği becerilere sahip olan ve bu alanlarda yeteneklerini geliştiren gençlerimizin iş dünyasında başarıya ulaşmalarını desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu projeyi Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdik. Bu desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ve DİKA Genel Sekreterliğine teşekkür ediyorum” dedi.

3 MİLYON TL’LİK PROJE…

Projemizin maliyeti yaklaşık 3 milyon TL tutarındadır. Şu an itibarıyla projenin atölyeleri hazırlanmış olup tasarım ve modelleme laboratuarı ile yazılım ve kodlama laboratuarı, greenbox stüdyo gibi teknik çalışmalar tamamlanmıştır. Bu teknik çalışmalar, eğitim için gerekli altyapıyı hazırlamaya yönelik yapılmıştır. Ağustos Ayının ikinci yarısı itibarıyla, öğretmen eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Toplamda 30 öğretmenimiz eğitim alacak; bunlardan 15'i tasarım alanında uzmanlaşacak, diğer 15'i ise yazılım alanında uzmanlaşacak. Bu öğretmenlerimiz, tasarım ve yazılım konusunda uzman kişilerden eğitim alacak. Bu öğretmenlerimizin seçimi, tasarım ve yazılıma ilgi duyan veya branş olarak ilgili olan öğretmenler arasından yapılacak. Projemizin asıl yararlanıcıları olan öğrencilerimizin eğitimi, öğretmenlerimizin aldığı teknik eğitim sonrasında başlayacak. Ayrıca, 5 öğretmenimizi ses kayıt alanında ve 5 öğretmenimizi greenbox alanında teknik eğitime almayı da planlamaktayız” dedi. (Bayram Ayhan)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ