HALKIN SESİ

Okuyucudan istek var

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları; Ben Sonsöz gazetesinde Grafiker olarak eğitim görüyorum. Bu genç yaşıma rağmen Batman’ın sorunlarına o kadar vakıf oldum ki, bazı konuları bazen dert ediniyorum.

Okuyucudan istek var
07-09-2024 17:12
06-09-2024 17:13
BATMAN

Gazete büromuza gelenler veya internet sayfamızda aktarılan yorumlardan birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

İnternet sayfamıza öyle yorumlar istek ve temenniler geliyor ki, bu konuları sizlere aktarmayı görev bildim.

Gelen yorumlara, istek ve temennilere hiç dokunmadan sizlere aktarmak istiyorum.

***

BURHAN ZORLUOĞLU-ÖĞRT. GÖR.

Batmanın bugünlere gelmesinde çok katkısı olan Basın Mensubu Kardeşlerimden bir ricam var. Dün Güzel şehrimizin Çarşı Mahallesindeki Birinci Cadde ile İkinci(Bankalar) Caddesini dolaştım. İkinci cadde araç ve insan ile dolu iken ve esnaf bu şartlarda bile bir parça satış yaparken, ne yazık ki Birinci caddede esnaf müşterisizlikten kara kara düşünüyor. Bu durum içimi yaktı. Birinci caddenin araçlara kapalı olması bunun en büyük nedeni. Hangi akla dayanılarak cadde araçlara kapatıldı anlamak mümkün değil. Meydanın ortasına konan birkaç bankla parka çevrilmiş olması ise çok gereksiz. Meydanın, birinci caddeden araç geçişine imkan verecek şekilde tekrar düzenlenmesi için Basın olarak gündemde tutmanız çok etkili olacaktır. Batmanın her problemine duyarlı olan Siz Basın Üyelerimize bu konuda yapacağınız katkıdan dolayı bir Batmanlı olarak çok teşekkür ederim.

***

MESUT ALP

İş-kurun alacağı ve 9 eylül tarihinde açıklanacak İşgücü Uyum Programında adil davranılmasını beklemekteyim. Ama maalesef şimdiden torpil almış başını gidiyor. Bu programın açıklaması aynen söyledir. Halkı bilgilendirmeden işsiz vatandaşı oyalamaktan başka da değildir.

Bu işçi alımı Kurs niteliğinde bir şey olup, ilk ayın dört haftasında beş diğer aylarda haftanın üç günü çalışma olacak. İlk ay 20 gün diğer Aylar toplam 12 gün çalışma olacağından ilk ayda 20 gün diğer aylarda 12 gün ücret ödenecektir. İlk ay tahmini 11 bin 300 TL diğer aylarda tahmini 6 bin 800 TL civarı ücret ödenecektir. SGK primi yok, Genel Sağlık Sigortası olacak. Program kura yöntemiyle yapılacak kura da ismi çıkan ve katılımcı şartları uygun olan katılımcılar 09.09.2024 tarihinden sonra Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve eğitim kurumlarının temizlik ve bakım onarım işlerinde günde 7,5 saat olarak çalışacaklar. Bu program 30.06.2025 tarihinde sona erecektir.

***

ALİCAN KARA

Petrolspor’un maçını canlı izledim. Ankaraspor karşısında iyi futbol ortaya koymadı. Ama kazanmasını bildi. Takımda kollektif futbol yoktu ferdi yeteneklerle gol atabildik. Bunlara rağmen takımdan umutluyum. 3-5 hafta sonra takım rayına oturacaktır. Çünkü yetenekli ve istekli futbolcular var. Benim burada demek istediğim bu kulübe Nasıroğlu ailesi dışında kimse destek vermiyor. Nerde Batman valiliği nerde Batman belediyesi ve en önemlisi nerde ticaret odası ve ticaret borsası ile iş adamları derneği nerde, maçlara gelip poz vermekle olmuyor. Bu halk kimin ne yaptığını iyi biliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA