ORGANİK TAVUK BULAMAYINCA ÇİFTLİK KURDU

ORGANİK TAVUK BULAMAYINCA ÇİFTLİK KURDU

Hasankeyf’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan bir bahçede modern bir tesis ve köy tavuğu çiftliği kuran İbrahim Alkaş, beslediği tavukların yumurtasını her gün marketlere satıyor.

2 bin köy tavuğunun bulunduğu çiftlikte, günlük ortalama bin 100 yumurta elde ediliyor. Köy tavuklarını kışın nar, diğer mevsimlerde ise üzüm ve elma ile besleyen Çiftlik Sahibi Aklaş “Doğa ile iç içe olmayı seviyorum. Şuan elimde 2 bin tane tavuk var. Tavuğun yanı sıra kaz, ördek, hindi de beslemeyi planlıyorum” dedi.

“BURAYI ORGANİK PARKA DÖNÜŞTÜRECEĞİM”

25 dönüm araziyi organik parka dönüştürmeyi planladığını belirten Alkaş “Eskiden 40 günde tavuk gelişirdi şuan onu 28 güne düşürdüler. Günümüz hastalıklarının yüzde 80’i hormonlu tavuklardan kaynaklanıyor. Ben organik tavuk bulamayınca tavuk yemeyi bıraktım, daha sonrasında ise bu çiftliği kurdum. Vatandaşlarımız da hormonlu tavukları tüketmemelidir. Halkımızın doğa ve doğal ürünler konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Bu tür organik tesislerin halk tarafından sahiplenmesi gerekiyor. Günlük 2 bin tavuktan bin 100 yumurta alıyoruz. Tamamen doğal şartlarda beslediğimiz için verimimiz düşük ama yumurtalarımız yüzde yüz doğal ve organiktir. Bu yumurtları marketlere ve evlere satıyorum” dedi.

“BÜTÜN TAVUKLAR TEK TEK AŞILANIYOR”

Çiftliğin Veteriner Teknikeri ve aynı zamanda Teknikerler Birliği Veteriner Sağlık Komisyonu Başkanı Nimetullah Durmaz ise “Aile hekimi nasıl bir ailenin korucu hekimliğini yapıyorsa biz de bu çiftliğin koruyucu hekimliğini yapıyoruz. Bütün tavuklarımız tek tek aşılanıyor. Bu şekilde hastalıkların önüne geçiyoruz. Tarım Bakanlığı kanatlı hayvan sektöründe girişimcilere kredi ve hibe desteği vermelidir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...