GÜNDEM

Orman Yangınları Muğla'yı Sardı

Orman yangınlarının Muğla'nın farklı bölgelerinde kontrol altına alınmaya çalışıldığı haberleri geldi. Vali Akbıyık, ekiplerin yangınları söndürmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Orman Yangınları Muğla'yı Sardı
18-10-2024 06:09

Muğla Ortaca'nın Okçular Mahallesi, Dalaman'ın Elcik Mahallesi ile Menteşe'nin Turnalı Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye arazözler, itfaiye ekipleri ile çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk edildi. Kentte etkili olan rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevlere müdahale ediliyor. Bölge sakinlerinin de desteğiyle yangınlar, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Muğla Valisi Akbıyık, kentteki orman yangınını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Dalaman ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmalarını yerinde takip eden Muğla Valisi İdris Akbıyık, AA muhabirine, bölgede bugün dördüncü yangının çıktığını bildirdi. Yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da çıktığını ifade eden Akbıyık, "En büyük yangın burası. Tüm ekiplerimiz burada.

Orman Bölge Müdürlüğümüzün kara araçları, itfaiye, arazöz, iş makineleri Büyükşehir Belediyemizin, tüm civar belediyelerimiz, AFAD kriz merkezimiz toplandı, başında bir vali yardımcımız var. " dedi. Akbıyık, emniyet ve jandarmanın arazöz ve itfaiyelerinin de bölgede olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski bir, iki yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA