GÜNDEM

REKTÖR BARAN, BATMAN’DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Batman’da Geçmişten Geleceğe Bilginin Gücü panelinde öğrenci ve velileriyle bir araya gelen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Batmanlı Hemşerimiz Prof. Dr. Yusuf Baran, ülke için nitelikli insan kaynağının önemine vurgulayarak yeryüzünün en yüce makamının iyi insan olduğuna dikkat çekti.

REKTÖR BARAN, BATMAN’DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
08-11-2021 15:39
08-11-2021 15:40
BATMAN

Batman Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (Beka*Der), Batman’da üniversiteye hazırlanan öğrenci ve velilerine yönelik Prof. Dr. Yusuf Baran’la Geçmişten Geleceğe Bilginin Gücü isimli panel düzenledi. Kültür Müdürlüğü’nde düzenlenen panele Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Beka*Der Yönetim Kurulu Üyeleri, üniversiteye hazırlanan öğrenci ve velileri ile öğretmenler katıldı. Akademik camianın önemli isimlerinden biri olan ve aynı zamanda hemşerimiz olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, panelde bilgi ve birikimlerini katılımcılara aktardı.

“EN BÜYÜK SERMAYE, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞIDIR”

Dünyadaki değişim dönüşüm ve bu değişim dönüşüme Türkiye’nin nasıl ayak uydurması gerektiği üzerine konuşan Rektör Baran, “Türkiye’nin cari açığı yoktur. Bu bir sonuçtur. Türkiye’nin nitelikli insan açığı vardır. Biz nitelikli insanımızı artırdıkça, insana yatırım yaptıkça, beşeri sermayemizi güçlendirdikçe Türkiye’nin cari açığı otomatikman kapanır. Sokaklarımız daha güvenli, daha temiz, daha huzurlu olacaktır. Dolayısıyla asıl yatırım yapılması gereken unsur, insan kaynağıdır. Nitekim bir ülkenin, bir coğrafyanın aslında en büyük sermayesi; köprüleri, fabrikaları, otoyolları değil o coğrafyada yaşayan en büyük sermayesi insan kaynağıdır. Bu topraklarda, bu coğrafyalarda sadece akademik anlamda gelişme, sadece iyi imaj, iyi mühendis, iyi kaymakam, iyi vali, iyi emniyet müdürü, iyi rektör değil, bizim aynı zamanda iyi insan yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü yeryüzünün en yüce makamı iyi insan olabilmektir” dedi.

Panelin sonunda Beka*Der Başkanı Ferit Tunç, Rektör Baran’a plaket takdiminde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA