GÜNDEM

Sağlıkta Hizmet ve Eğitim İstişare Toplantısında Önemli Konular Ele Alındı

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde gerçekleştirilen "Sağlıkta Hizmet ve Eğitim İstişare Toplantısı Marmara Bölgesi" programında Sağlık Bakanlığı yetkilileri önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlıkta Hizmet ve Eğitim İstişare Toplantısında Önemli Konular Ele Alındı
17-08-2024 21:09

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Rektörlük Binası'nda gerçekleşen "Sağlıkta Hizmet ve Eğitim İstişare Toplantısı Marmara Bölgesi" programında Sağlık Bakanlığı temsilcileri, sağlığın bakanlığı olduklarını vurgulayarak, sağlık hizmetlerinin yanı sıra sağlık sektörünün bilgi, gelecek, teknoloji ve ilaç-malzeme alanlarında gelişmesi için çaba harcadıklarını belirtti.

Aynı zamanda 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü olduğuna dikkat çeken yetkililer, Türkiye'nin deprem ve pandemi gibi zorlu süreçlerde dünya standartlarında sağlık hizmetleri sunan bir sağlık ordusuna sahip olduğunu ifade etti. Bu süreçlerde altyapı ve sistemsel olarak önemli adımlar atıldığına dikkat çekildi.

Sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin önemli bir noktada olduğunu belirten yetkililer, artık sadece hizmet sunmanın ötesine geçerek, bilgi ve teknoloji üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Üniversitelerin önemine vurgu yaparak, akademisyenlerden Faz 1 çalışmalarına destek vermelerini istediler. Hekimliğin sadece maddi değil manevi bir meslek olduğunu vurgulayan yetkililer, insanları sevgiyle tedavi etmenin önemini vurguladılar.

Hedeflerinin bilgi ve eğitimin gelişmesi olduğunu belirten yetkililer, sağlık sektörünün her alanında gelişmeyi ve büyümeyi destekleyeceklerini ifade ettiler.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA