SASON

Sason’da kaliteli bal üretimi artıyor

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın destekleri ve Sason Kaymakamı Murat Mete’nin koordinesinde yürütülen Örnek İlçe Örnek Ürün projesi kapsamında ilçede üretilen doğal bal, tüm Türkiye’de adından söz ettirmeye başladı.

Sason’da kaliteli bal üretimi artıyor
16-06-2024 05:20
15-06-2024 20:20

HEDEF 800 KİLO KALİTELİ BAL…

1454 mg/kg prolin ve 50,1 diaztaz değeri ile Türkiye’nin sayılı organik balları arasında yerini alan Sason balı, yüksek kalite standartlarını karşılıyor. 2.5 yıldır devam edilen projeyle 2023 yılında 12 yetiştirici ve 136 kovan ile 122 kilogram organik bal üreterek bal üretiminde önemli bir noktaya gelindi. 2024 yılı hedefinin ise 204 kovanla 500-800 kg arası yüksek kalitede organik bal üretimi olduğu açıklandı.

RAĞBET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sason Kaymakamı Murat Mete ve proje ekibi, Cobet Yaylasındaki zengin floradan yararlanan arı ve kovanları inceledi. Proje ile ilgili İlçe Tarım Müdürü Hasip Okay ve Proje Sorumlusu Muttalip Çelik’ten bilgi alan Kaymakam Mete “Flora yapısı ve Sason balının tescili konusunda Sason Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Selçuk Kuru ile görüştük, Gerekli işlemlerin yapılmasını istedik, En kısa sürede Sason balının coğrafi işaretli tescillenmiş bir ürün olarak Sason ekonomisine katkı sağlaması planlanıyor. Sınırlı sayıda kovanla ve sınırlı miktarda gözetim altında üretilen Sason balına rağbet her geçen gün artmakla beraber süreç hassasiyetle takip edilmektedir” dedi. (Sason Kaymakamlığı Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA