“ŞEHRİN GELECEĞİNİ ÇİZİYORUZ”

“ŞEHRİN GELECEĞİNİ ÇİZİYORUZ”

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, göreve geldikleri 31 Mart 2019 tarihinden bu yana kentte yürüttükleri çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

 

ŞEHRİN GELECEĞİNİ OLUŞTURUYORUZ
Daha önce sadece Turgut Özal Bulvarına yoğunlaşan çalışmaları,  şu anda kenar semtlere kadar yaydıklarını belirten Eş Başkanlar “Bu şehrin geleceğini yaratıyoruz” dedi.
YILMAZ GÜNEY, BÜTÇE SIKINTISINDAN DOLAYI 2020’YE ERTELENDİ
Yanarak kullanılamaz hale gelen Yılmaz Güney Sinema Salonu’na ilişkin bilgi veren Eş Başkanlar “Proje hazır. 2020 yılı bütçesine girecek. Daha önceden başlamayı düşünüyorduk. İlk meclis kararımız da bununla ilgiliydi. Planlama yaptık ama bir borç gerçeğimiz var” dedi.

“ALTERNATİF ENERJİ ÜRETECEĞİZ”
Belediyenin DEDAŞ’a olan borcundan bahseden Eş Başkanlar “Dedaş, haksız ve adaletsiz şekilde su pompalarımızın elektriğini kesti. Geldiğimizden bu yana 8,5 milyon TL elektrik borcu ödedik. Toplam borç 15 milyon TL. Ayda 3,5 milyon TL DEDAŞ’a ödeme yapma protokolü imzaladık. Zaten alternatif enerji projemiz vardı. Bu krizden sonra hızlandırdık. Su havzamızda 11 bin kw güneş enerjisi, katı atıktan ise 4 bin 500 kw enerji üretme santrali kuracağız. Doğalgazdan da elektrik üreterek, DEDAŞ ile bağımızı azaltacağız” dedi.
BELEDİYE, KADINLARA İSTİHDAM ALANI AÇIYOR
Eş Başkan Songül Korkmaz, kadın istihdamına yönelik sera çiçekçiliği projesi üzerine çalışma yaptıklarını söyledi.
HER MAHALLEYE BİR PARK SÖZÜMÜZ VAR
Her mahalleye kazandıracaklarını belirten Eş Başkanlar “Seyitler Mahallesi’nde dereboyu alanına park yapıyoruz. Yeşiltepe ile İluh Deresi arasındaki park da bitti. Peyzaj kaldı. İMKB yanında yapılan park çimlendiriliyor. Yaşar Kemal Ormanı 180 dönümlük alana yılbaşına kadar 2500 ağaç dikeceğiz. Her mahalleye mutlaka bir park yapacağız” dedi.
2020 YILINDA SPORA DESTEK BÜTÇESİ AYIRACAĞIZ
Spora destek vermek istediklerini ancak bütçelerinin sınırlı olduğunu belirten Eş Başkanlar “Bütün kulüpleri desteklemek istiyoruz ama biz göreve geldiğimizde 2019 yılı bütçesi yapılmış, dağıtılmıştı. Spora 3 milyon 500 bin lira para ayrılmıştı. Yılbaşı sonrası, 2020 yılı bütçesini hazırlarken spora destek ayıracağız” dedi.
DESTEK VERİLSE DE VERİLMESE DE İLUH PROJESİNİ YAPACAĞIZ
İluh Deresi Islah projesini mutlaka hayata geçirmek istediğini belirten Eş Başkan Dr. Mehmet Demir “Ankara’da Kentsel Dönüşüm Gelen Müdürlüğüne gittim. İçeri girer girmez İluh Deresi için gittiğimi anladılar. Seçilen her belediye başkanı bu yüzden gitmiş ama yapamayınca yarıda kalmış. Siz eğer destek verirseniz ben vaat ediyorum bu dönemde İluh bitirilecek’ dedim. Çalışma grupları oluşturduk. Mevcut durum, nüfus, aile, ev, arsalar, kamulaştırma yapılacak noktaları belirleyecekler. 2 aya kadar envanter çıkarılacak. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü desteklerse, hazine arazileri tahsis edilirse TOKİ mantığı ile bazı alanlara inşaat yaptırıp aileleri buraya taşıyarak İluh Projesini yürütürüz. İler Bankasından kredi istedik. Yılbaşına kadar kredi veremeyiz dediler. İluh Deresi, Batman için mega proje. Genel Müdürlüğün desteği olursa daha hızlı çözülür. Destek verilmese de kendi imkânlarımızla etap etap çözmeye çalışacağız” dedi.
YENİ ULAŞIM SİSTEMİ, BATMAN’IN TAMAMINA CEVAP OLABİLİYOR
Otobüs güzergâhlarında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Hedekoğlu “Yenilikler, sancılı olur. Alışkanlıklardan kaynaklı şu anda yeni sistem zor geliyor. Yeni düzenlemeyi yaparken bütün paydaşlarla görüştük. İhtiyaçların tümüne cevap olacak bir sistem kurmaya çalıştık. Batman’ın yüzde 40’ına değmeyen bir sistem vardı. Güneykent, Seyitler, Huzur, Bahçelievler, Sağlık, Cudi, Binatlı’ya hizmet verilemiyordu. İmkânlar da sınırlı. 55 otobüsle hizmet veriyoruz. Hizmet alamayan mahalleler, alt gelir düzeyi olan yerler. Minibüs kullanmak zorunda kalıyorlardı. 1,5 TL istediği yere giden yüzde 60’lık kesime karşı, 2 lira ile istediği yere gidemeyen yüzde 40 bir kesim vardı. Herkesin ortak menfaatine uygun bir sistem çıkardık. Eski sistemde çok fazla kilometre yakılıyor, araçlar çok fazla yakıt yakıyor ama üretilen hizmet çok azdı. Geçen yıl bu zamanda biz 23 bin yolcu taşımışız. Bu yeni sistemde ise bugün 31 bin yolcu taşımışız. Geçen yıla oranla Bin litre daha az yakıt yakmışız. Bu da günlük 6 bin TL demek” dedi.
YENİ OTOBÜSLER ALINCA SIKINTILAR ORTADAN KALKACAK
Hedekoğlu “TOKİ bölgesinde sıkıntı yaşıyoruz. Oralara araç alma planımız var. Bu yılın bütçesi belirlenmiş olduğundan, gelecek yıla kaldı. Sistemin kendisinden ziyade, araç sayısının azlığından kaynaklı sıkıntılar var. Araç sayısı tamamlanınca tüm sıkıntıları ortadan kaldıracak bir sistem kurduk. Batman’da kim nerden çıkara çıksın çarşıya da inmek istiyor, Bölgeye’de gitmek istiyor. Karşıyaka, Seyitlerden gelen araçlar yolcularını kent merkezinde indiriyordu, yüzde 30’luk yolcu kapasitesiyle Bölge’ye gidiyordu. Bu da yakıt kaybı demek. Kent merkezinde toplanma merkezi oluşturduk. Burada inmek isteyen iniyor, devam etmek isteyen de ücretsiz aktarma yapabiliyor. Büyük şehirlerde olduğu gibi bütün araçları bulabileceğiniz bir toplu taşıma merkezi oluşturmuş olduk” dedi.
BELEDİYE, YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL
Batman Belediyesi’nde 8 personelin işten çıkarılmasına ilişkin açıklama yapan Eş Başkanlar “Kim olursa olsun onlarla çalışırız. Çalışmak istemeyenlerle çalışmayız. Öyle ciddi anlamda işte çıkarma söz konusu değil. 8 kişinin işine son verildi. Performanslarından ötürü işten çıkarıldılar. Eğer bir personel 82 gün usule aykırı şekilde rapor alıyorsa, o işçinin bizimle çalışması söz konusu olamaz. Belediye, yan gelip yatıp, maaş alma yeri değildir. Hangi görüşten olursa olsun, kime yakın durursa dursun, buna müsaade etmeyeceğiz Belediye Spor Kompleksinde 90 kişi çalışıyor. Her metrekareye bir personel düşüyor. Bu personelleri işten çıkarmak yerine, evlerine ekmek götürebilsinler diye başka birimlere kaydırdık. 
dedi.
TEKSTİL FABRİKASI KURMAK İSTİYORUZ
Belediyenin istihdam projelerine ilişkin bilgi veren Eş Başkanlar “Yönetime geldiğimiz gün dedik ki, belediyeler, hizmet kurumlarıdır. Ancak istihdam alanı yaratmak için öncülük edebilir. Özel şirketle ortaklaşarak, 2 bin kişi istihdamı yaratan bir tekstil fabrikası kurmak istiyoruz. Gültepe’de, günde 50 bin ekmek üreten bir fabrika kuruyoruz. Çünkü günde 16 bin ekmek ücretsiz dağıtıyoruz. Ucuz satış yapan hiper marketler kurmak istiyoruz” dedi.
HİBELERİ GERİ ALIYORUZ
Kayyum döneminde kurumlara verilen binaları geri aldıklarını belirten Eş Başkanlar “Kurumsal olarak Birlik Vakfına verilen arsayı geri aldık. Kurumlara verilen hibeleri geri aldık. Devir işlemlerini yapıyoruz. Sadece Yeşilay’a verilen Gençlik Merkezinin Yeşilay’da kalmasını uygun gördük. Çünkü uyuşturucu kullanımı yayınlaştı ve Yeşilay bu yönde çalışma yürütüyor” dedi.
KAÇAK BİNALARI YIKIYORUZ
Mimar, mühendis ve müteahhitlerle toplantı yapmıştık. Batman’da imar politikası, şehircilik cinayeti işletiyor. Buna müsaade etmeyeceğimizi belirtmiştik. Bazı müteahhitler bunu eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyor. Mahkemede yürütme durdurma kararı aldılar. Bu karar da reddedildi. Kaçak binaları yıkıyoruz. Açılan temelleri de anında kapatıyoruz.
BATMAN ÇAYINA MESİRE ALANI KURUYORUZ
Batman Çayı, Porsuk varken neden Batman Çayına sırtını dönüyor bu kent, neden kucaklamıyor? Orada bir batman çayı kenarında mesire alanı oluşturmayı vaat etmiştik. Nispeten başladık. Diyarbakır’a giderken sağda, toprak döküm alanı oluşturduk.  Kişibaşına düşmesi gereken 10 metrekare yeşil alan hedefini yerine getireceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2