SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

TAHİR AYDIN (CUMA USTA)

Eski Sanayi yanındaki Cuma Usta’da Batmanlılara hizmet veriyoruz. Uzun yıllardır bu sektörün içindeyiz. Hatta Batman’ın en eski mekânlarından biriyiz. Bu yüzden kendimizi kanıtladık. Batmanlıların en fazla tercih ettiği lokantalardan biriyiz. Batman’da lokantacılık sektörüne kalite getiren mekânlardan biri olduğumuza inanıyorum. Bizimle aynı sektörde hizmet veren esnaf kardeşlerimizin de sadece para kazanmak için değil, hem halka hizmetin en iyisini vermek hem de sektörün kalitesini yükseltmek için çaba sarf etmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Ayrıca bir yerel gazetenin, esnafın ev vatandaşın sesini duyurmasını da önemsiyorum. Bunu bütün basın mensuplarından beklediğimizi söylemek istiyorum.

FATİH ÖZMEN (İNŞAAT MÜHENDİSİ)

İnşaat mühendisi olarak Batman’da sektörün sorunlarından bahsetmek istiyorum. Maalesef çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Batman, gün geçtikçe önü durdurulamaz bir yolu doğru sürüklenmektedir. Bir an önce, daha fazla yapılaşma yaşanmadan inşaat sektöründe ve emlak sektöründe iyileştirmeler yapılmalı, gerekli tedbirler alınmalıdır. Sokaklar, koca bir köyü andırıyor. Kent, görünüm itibariyle de şehir kimliğini ne yazık ki taşıyamıyor. Belediye, Valilik, İl Özel İdaresi ve mimar ile mühendisler, ortak bir masa etrafında toplanarak bu soruna çözüm aramalıdır. Yapılacak ciddi bir proje ve imar düzeni ile işmar sorunu çözüme kavuşturulabilir.

KAMURAN BOZAN (ENGELLİ)

Kentte engellilere duyarlılık gösterilmiyor. Kaldırım çıkacak engeliler, kurum binalarını kullanacak engelliler, ne yazık ki refakatçi yardımı almadan hareket edemiyor. Çünkü kent, engelli erişimine uygun değil. Çalışmalar yapılıyor, bazı kurumlarda sarı renkli hissedilebilir yüzeyler yapılıyor ama bu kesinlikle yeterli değil. Bir sürü engelli derneği var, engellilerin sorunları ile ilgileniyorlar. Ancak kurumlar ve idareciler bazı konularda çok sessiz kalıyorlar.

MUSAP DOĞU (ENGELLİ)

Engellilere istihdam alanında daha fazla fırsatın tanınması gerektiğini düşünüyorum. Kurumlarda 50 çalışandan 3’ü engelli olmak zorunda. Peki, toplumun yüzde 50’si engelliyse, neden 50 çalışandan 3’ü engelli oluyor? Diğer engelliler neden açlık ve yoksulluğa itiliyor? Engeliler de bu toplumun parçası değil mi? Biz engelliler, ne yazık ki haklarımızı tam olarak yaşayamıyoruz, haklarımız korunmuyor, hukuk da eksik kalıyor. Engelliler de aile kuruyor, çalışmak zorunda kalıyor, kimseye muhtaç kalmadan ekmeğini kazanmak istiyor. Engelliler, para kazanabilmek için dilensinler mi? Bunu mu istiyorlar?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...