GÜNDEM

TİGAD’dan kritik çağrı; “Acilen harekete geçilmeli”

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel ve Kurucu Genel Başkan İzzet Aydın, Anadolu medyasının yaşadığı derin krizleri gündeme taşıdı.

TİGAD’dan kritik çağrı; “Acilen harekete geçilmeli”
06-10-2024 15:23
06-10-2024 15:24
BATMAN

 İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşen Geçgel ve Aydın, son yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesinin, basın ve medya kuruluşlarını hedef alan uygulamalarıyla Anadolu’daki medya organlarını adeta yok olma noktasına getirdiğine dikkat çekti. TİGAD heyeti, Anadolu medyasının içinde bulunduğu vahim durumu ve tasarruf tedbirlerinin yıkıcı etkilerini detaylandıran dosyayı Özgür Özel’e sundu.

GAZETECİLER İŞSİZ KALMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA…

Geçgel ve Aydın, özellikle Anadolu medyasının mali zorluklar nedeniyle can çekiştiğini, gazetecilerin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Tasarruf tedbirlerinin, dergi ve gazete aboneliklerini de kapsaması, yerel medya kuruluşlarının kapılarına kilit vurmasına neden olduğunu belirten TİGAD heyeti, Özgür Özel’den Anadolu medyasının yaşadığı bu ağır sorunları daha sık ve etkili şekilde dile getirmesini talep etti.

GAZETECİLER  TASARRUF TEDBİRERİNE KURBAN EDİLİYOR

Geçgel “Anadolu medyası, idam sehpasında bekleyen bir mahkûm gibi, tasarruf tedbirlerinin kurbanı oluyor. Yerel basın kuruluşları birer birer kapanırken, gazeteciler işsiz kalıyor. Bu durum, sadece medyanın değil, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün de ölüm fermanıdır” dedi. Geçgel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda uzun süredir randevu beklediğini ve bu talebini ısrarla yinelediğini belirtti.

ACİLEN HAREKETE GEÇİLMELİ

Anadolu medyasının ve basın kuruluşlarının yok olma tehlikesine karşı acilen harekete geçilmesi gerektiğini belirten Geçgel “Medyanın özgür ve bağımsız bir şekilde faaliyet gösterebilmesi, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün teminatıdır. Bu nedenle, tasarruf tedbirlerinin basın kuruluşlarına uygulanmaması hayati öneme sahiptir. TİGAD olarak, Anadolu medyasının sesi olmaya ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu mücadele, sadece basının değil, Türkiye’nin demokratik geleceğinin de mücadelesidir” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA