GÜNDEM

Toplu balık ölümler incelendi; “Su kalitesi iyi, kirlilik yok”

Ilısu Veysel Eroğlu Baraj’ında yaşanan toplu balık ölümleri, çevrecilerin Batman Valiliği’ne yaptığı başvuru sonucu incelendi. Alınan ölü balık ve su numunelerinin analizlerine göre, sudaki herhangi bir kimyasal kirlilikten kaynaklanmadığı açıklandı.

Toplu balık ölümler incelendi; “Su kalitesi iyi, kirlilik yok”
27-09-2024 16:30
27-09-2024 14:49
BATMAN

SU KALİTESİ 1. SINIF

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Batman Çevre Platformu Sözcüsü Hasan Argunağa, yaşanan durumu kamuoyuna taşıyarak, valilikten suyun kirliliğinin araştırılmasını talep etmişti. Diyarbakır ve Batman İl Tarım Şube Müdürleri, su numuneleri alarak Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi. Analiz sonuçları Batman Valiliği tarafından açıklandı. Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay imzasıyla yayımlanan resmi yazıda “Su kalitesi 1. sınıf (çok iyi) olarak değerlendirildi. Bu nedenle balık ölümlerine sebep olacak bir kirlilik tespit edilmemiştir” denildi.

OLMASI GEREKENİ YAPTILAR

Batman Çevre Platformu Sözcüsü Hasan Argunağa “Valiliğin soruna duyarlılık göstermesi ve su numunelerini akredite olmuş bir laboratuvara göndererek analiz ettirmesini memnunlukla karşılıyoruz. Olması gerekeni yaptılar ama kurumların STK’ları dikkate alması önemlidir. Suda kimyasal bir kirliliğin tespit edilmemesiyle rahat nefes aldık” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA