TÜRKİYE VE DÜNYADAN

TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu Lansman programı Gaziantep'te yapıldı.

 Deneyap Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı, Türkiye genelinde 81 ilde 118 merkezde eş zamanlı yapıldı.

TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu Lansman programı Gaziantep'te yapıldı.
30-06-2024 16:52

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Bahçeşehir'deki Özdemir Bayraktar Bilim Kültür ve Yaşam Parkı'nda Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı'na giren öğrencilerle bir araya geldi.
Sınava giren öğrencilerin yanı sıra Özdemir Bayraktar Bilim Kültür ve Yaşam Parkı'nda bulunan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'ndeki öğrencileri de ziyaret eden Bayraktar'a, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu eşlik etti.
Bayraktar, yaklaşık 8 yıldır Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı'nın yapıldığını belirterek, "Sınav her seferinde heyecan ve coşkuyla gerçekleşiyor. Yurt genelinde şu anda 40 bin öğrencimiz yarışıyor. Bu öğrencilerin de 20 bini Deneyap Atölyelerinde eğitim hakkı kazanacak." dedi.
Deneyap projesinin T3 Vakfı tarafından kurgulandığını, sonrasında ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TÜBİTAK paydaşlığında, T3 Vakfı'nın gönüllü eğitmen ve malzeme desteği sunduğu bir proje olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:
"Ülkemizin özellikle Milli Teknoloji Hamlesi serüveninde tam bağımsız ve müreffeh yarınlarına yürümesi yolunda, orada yetişecek insan kaynağı açısından en önemli adımlardan biri olarak görüyoruz. Bu işin merkezinde gencecik yaştan dünyaya damgasını vuracak işler yapacak genç kardeşlerimizi yetiştirmek yatıyor. 2017'den bu yana Deneyap projesi büyüye büyüye bugünlere geldi.
TEKNOFEST de Milli Teknoloji Hamlesi'nin dip dalgasını oluşturmada büyük rol oynadı. Oradaki teknoloji yarışmalarımıza da 1,5 milyon yarışmacı başvurdu. Bu dünyada açık ara bir rekor. Ülkemizin her bir ilindeki Deneyap Teknoloji Atölyeleri, yapay zekadan sibernetiğe, hava aracı tasarım teknolojilerinden enerji teknolojilerine kadar çok geniş bir yelpazede sadece teorik değil, uygulayarak ve sevdirerek öğreten bir eğitim modelini içeriyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA