SİYASET

Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail'in Gazze'deki saldırganlığına tepki gösterdi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Gazze'deki saldırganlığına karşı düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail'in Gazze'deki saldırganlığına tepki gösterdi
27-09-2024 04:10

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 79.

Genel Kurulu marjında gerçekleştirilen toplantıda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi'nin Gazze Temas Grubu'nun, Avrupa Birliği (AB) ve Norveç'le düzenledikleri toplantıda İsrail'in Gazze'deki saldırganlığını eleştirdi. Çavuşoğlu, İsrail'in Gazze'deki saldırganlığının devam ettiğini ve ateşkes görüşmelerinin çıkmaza girdiğini belirtti.

Netanyahu'nun sürekli ateşkes girişimlerini baltaladığını ifade eden Çavuşoğlu, bölgenin alevler içinde olduğunu ve uluslararası kurallara dayalı düzenin darmadağın olduğunu söyledi.

İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini beklemenin mümkün olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, İsrail'in açgözlülüğüne göz yumulmaması gerektiğini dile getirdi.

Filistin Devleti'nin BM'nin tam üyesi olması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, İki devletli çözümün herkes için kalıcı güvenliği sağlayacağını ifade etti.

Türkiye'nin her iki ülkenin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için bir garantörlük mekanizması kurulması önerisini hatırlatan Çavuşoğlu, iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA