GÜNDEM

Türkiye'nin Yerli Beşinci Nesil Savaş Uçağı KAAN Hakkında Çin Medyasından Yorum

Çin medyasında yer alan makalede Türkiye'nin geliştirdiği yerli beşinci nesil savaş uçağı KAAN hakkında detaylı bilgiler ve yorumlar yer alıyor.

Türkiye'nin Yerli Beşinci Nesil Savaş Uçağı KAAN Hakkında Çin Medyasından Yorum
24-08-2024 22:09

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun resmi yayın organı PLA Daily gazetesinde yayımlanan makalede, Türkiye'nin geliştirdiği yerli beşinci nesil savaş uçağı KAAN hakkında detaylı bilgiler ve yorumlar yer aldı.

Projeyin ortaya çıkış hikayesine ve uçağın özelliklerine geniş yer verilen makalede, KAAN'ın süper manevra, süpersonik seyir, radar gizliliği ve süper algılama kabiliyetleri ile beşinci nesil olarak adlandırılabileceği vurgulandı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından başlatılan Milli Muharip Uçak Projesi'nin 2010 yılının sonunda duyurulduğu ve 20 milyar dolarlık geliştirme bütçesi öngörülen sözleşmenin 2016 yılında Savunma Bakanlığı ve TUSAŞ arasında imzalandığı belirtildi.

Makalede, Türkiye'nin F-35 projesinden dışlanmasının kendi beşinci nesil savaş uçağını geliştirme konusunda daha kararlı hale getirdiği ve dünya çapında dikkatleri üzerine çektiği ifade edildi.

KAAN'ın aerodinamik tasarımı ve fly-by-wire elektronik uçuş kumanda sistemi sayesinde süper manevra kabiliyetine sahip olduğu, maksimum uçuş hızının Mach 1,8'e ulaşabildiği, radar gizliliği kabiliyeti kazandığı ve çok çeşitli gelişmiş elektronik savaş sistemleriyle donatıldığı belirtildi. Türkiye'nin askeri sanayisinin gelişimi ve KAAN'ın yerlileştirme oranının yüzde 80'e ulaşmasının beklendiği de vurgulandı.

Makalede, KAAN'ın gerçek bir beşinci nesil uçak olarak adlandırılabileceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağın ilk uçuşunu "Türkiye, beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı. " sözleriyle değerlendirdiği hatırlatıldı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne 100'ün üzerinde uçak sağlanması ve dost ülkelerden de sipariş alınması beklenen KAAN'ın, Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayindeki önemli bir adımı temsil ettiği vurgulandı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA