TÜRKİYE VE DÜNYADAN

TÜRKSOY ve Moğolistan Arasındaki Kültürel İşbirliği

TÜRKSOY ve Moğolistan arasındaki derin ilişki ve yakın dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgiler

TÜRKSOY ve Moğolistan Arasındaki Kültürel İşbirliği
12-10-2024 02:03
11-10-2024 20:43

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Türk dünyası ve Moğolistan arasındaki derin ilişkiyi ve TÜRKSOY-Moğolistan işbirliğinde yakın dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara dair AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Raev, Türk dünyası bilim insanları ve sanatçılarını Moğolistan'ın kültür hazinesiyle tanıştırmayı ve Moğolistan'ın TÜRKSOY üyesi ülkelerde tanıtılmasını hedeflediklerini belirtti.

Moğolistan'da Türkçe konuşan gençlerle tanıştığını ve bu gençlerin Türkiye'de eğitim gördüklerini, Türkiye Mezunları Derneği gibi kurumlarla kardeşlik bağlarının güçlendirildiğini aktardı.

Moğolistan'ı Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Raev, Moğolistan'ın TÜRKSOY'a gözlemci üyeliği konusunun gündeme geldiğini ve karşılıklı işbirliği için çalışacaklarını ifade etti. Resmi temaslar sırasında TÜRKSOY üyesi ülkelerin büyükelçilikleri ve önemli kurumlar ziyaret edildi. Raev, Moğolistan'da yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, TİKA'nın Orhun Kitabeleri'nde yaptığı faaliyetleri övdü. Tonyukuk Müzesi'nin inşası sürecini de takdirle değerlendirdi. TÜRKSOY ile Moğolistan arasında yapılan işbirliği protokolü ile sanatçılar arası etkileşim ve kültürel etkinliklerin artacağı belirtildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Moğolistan ile olan işbirliğinin daha da güçlendirilerek kültürel bağların pekiştirileceğini ve ortak projelerle kardeşlik bağlarının daha da derinleşeceğini ifade etti. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA