GÜNDEM

Üniversite camisi inşaatında sona doğru

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Batı Raman Kampüsü’nde yapımı süren cami inşaatını inceledi.

Üniversite camisi inşaatında sona doğru
16-10-2024 13:57
16-10-2024 13:59
BATMAN

REKTÖR VE MÜFTÜ, CAMİ İNŞAATINI GEZDİ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Batı Raman Camisi inşaat alanını gezerek proje hakkında bilgi aldı. Batman Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Fırat Aydın, cami inşaatı hakkında bilgi verdi. Yapılan sunumda, yakın zamanda avlu altı müştemilatın çok amaçlı kullanım mahalline dönüştürülme ve avluda izolasyon ve mermer yapımı çalışmalarında önemli aşama kat edildiği, eksik kalan dış cephe giydirme çalışmaları ile pencere, kubbe ve revak kaplamalarında sona doğru gelindiği, cami etrafındaki peyzaj alanının tamamlandığı, 36 adet kubbenin alüminyum kaplama işlemlerine devam edildiği, yağmur suyu tahliye çalışmalarının yapıldığı, merdiven ve teras korkuluklarının tamamlandığı ve 3 adet bakır kapının takıldığı bildirildi.

CAMİYİ KISA SÜREDE HİZMETE AÇMAK İSTİYORUZ

Caminin tümüyle kullanıma açılması ile üniversite öğrencileri, öğretim elemanı, idari personel, misafirler ile Batı Raman Kampüsü sakinleri için önemli bir ihtiyacın karşılanacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. İdris Demir “2013 yılında temeli atılan Batı Raman Camisi ve müştemilatının çevre ve yapısal imalatları, kubbe ve revaklarının korunması, camiinin hizmete açılmasına hizmet edecek eksikliklerinin tamamlanmasına yönelik çalışmaları hızlandırdık.  Amacımız en kısa sürede camiyi kullanıma açmaktır. Batı Raman Kampüsü’ndeki Camimize önemli destek sağlayan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür ediyorum” dedi. (Üniversite Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA