BATMAN ÜNİVERSİTESİ, YILIN İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE BÜYÜDÜ
Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Kalite Komisyon Üyeleri katıldı. Rektör Prof. Dr. İdris Demir, 2021 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğindeki faaliyetleri gözden geçirerek üniversitedeki büyümeye dikkat çekti. 2021 yılı içerisinde Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün kurulduğunu söyleyerek Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Batman’ın sağlık alanında markalaşması için faaliyet göstereceğini kaydeden Rektör Demir, Batman Üniversitesinde göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
BÖLGESEL KALKINMA, ÖNCELİKLİ HEDEF
Batman Üniversitesinin bölgesel kalkınmayı öncelikli hedef ve stratejisi arasında saydığını kaydeden Rektör Demir “Batman Üniversitesinin enerji konusunda ihtisaslaşması için YÖK nezdinde girişimlerde bulunduk. TEKNOKENT tesis yatırım ve inşaat çalışmalarını hızlandırarak Hacettepe Üniversitesi ile mentörlük anlaşması yaptık. Öğrencilerimizin istihdam ve staj olanaklarını artırmak amacıyla ise TPAO ile yeni bir protokol imzalama aşamasındayız. Yine öğrencilerimizin potansiyellerini geliştirmek, onlara yeni istihdam olanakları sunmak ve etkin öğrenme çıktıları sağlamak amacıyla Borsa İstanbul (BİST) ile üniversitemiz bünyesinde BİSTLAB kurulması için protokol taslağı hazırladık” dedi.
YENİ MOTTO: BİLGİYİ ENERJİYE DÖNÜŞTÜREN ÜNİVERSİTE
Üniversite-şehir bütünleşmesi konusunda yapılan çalışmaları önemsediklerini anlatan Prof. Dr. İdris Demir “2030 Batman Vizyon Arama Konferansını düzenledik. Üniversitemizin enerji konusunda ihtisaslaşması için ilk olarak Enerji Zirvesi düzenledik. Öğrencilerimiz ve akademik personelimizin ortak akılla tasarladığı ve büyük katılım sağladığı anketlerimiz sonucunda personel ve öğrencilerimizden gelen önerilerden yola çıkarak mottomuzu Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite olarak güncelledik” dedi.
AKADEMİK VE FİZİKİ GELİŞMEYE ÖNEM VERİYORUZ
Akademik gelişmenin yanı sıra fiziki gelişmeye de önem verdiklerini belirten Rektör Demir “Teknoloji Fakültesine ait inşaatın bitirilmesi için ihale sürecini yeniden başlatarak akademik birimlerin büyüme doğrultusunda ihtiyaç duyduğu derslikleri karşılamak için adım attık. Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hastanesini bir an önce faaliyete geçirerek öğrenci alımını gerçekleştirmek ve şehre hizmet sunmak amacıyla afiliasyon çalışmalarına başladık. Kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak ve muhtemel kamu zararlarını önlemek amacından hareketle Rektörlük Konutunun akademik büyüme doğrultusunda kullanılması fikriyle Batman Belediyesine devrini sağlayarak yeni bir fakülte inşaatı için protokollerimizi yaptık. Bir yandan Yapı Denetim Laboratuarının kurulum çalışmaları sürerken Gıda Analizi Laboratuarının da aktif olarak hizmet vermesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Gercüş’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu kurulması için senatomuz tarafından karar aldık ve kısa sürede bu çalışmamızı da hayata geçireceğiz” dedi.
ÜNİVERSİTE-KAMU-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İÇİN ADIM ATILDI
Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin de üniversitede yapılan diğer çalışmalar hakkında bilgi verirken “Üniversite-Kamu-Sanayi iş birliği ile geliştirilen Akıllı Petrol Üretim Sisteminin lansmanını gerçekleştirdik. Sadece öz kaynaklarımızı kullanarak yeni bir web sitesini hazırlayarak üniversitemizin kullanımına sunduk. AFET Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü yaparak bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bunların yanı sıra alt yapımızı da güçlendirmek adına Kütüphanemize Süper Bilgisayar Laboratuarı kurduk. Hazırlanan yeni yönetmelik ve yönergelerin yanı sıra eski olanları da üniversitemizin dinamizmini pekiştirmek amacıyla revize ettik” dedi.