GÜNDEM

Vali yüzme kursunu ziyaret etti

Vali Ekrem Canalp, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta uygulanan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları Batman Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda inceledi.

Vali yüzme kursunu ziyaret etti
26-07-2024 09:14
26-07-2024 09:15
BATMAN

Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in de hazır bulunduğu incelemede Vali Canalp, yüzme eğitimi alan çocuklarla yakından ilgilenerek antrenörlerden bilgi aldı.

HEDEF 25 BİN ÖĞRENCİ

Vali Canalp “Bugün 25 Temmuz Dünya boğulmayı önleme günü. Batman'da boğulma vakalarının önüne geçmek için bir eylem planını iki yıldan beri uyguluyoruz. Bu eylem planında 27 ayrı kamu kurumunun görevi bulunuyor. Verdiğimiz eğitimlerden en önemli biri, ilk yardım eğitimleri. İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kolluk birimlerimiz jandarma, emniyet ve ilgili tüm kamu personeline eğitimler veriyoruz. Haziran ve Temmuz aylarında 400 bin vatandaşımıza bilgilendirme mesajı gönderdik. Yüzme bilmeyen kalmasın projesi çerçevesinde 2023 yılı içerisinde 16 bin 890 öğrencimize, 2024 yılının ilk altı ayında 9 bin 400 öğrencimize yüzme eğitimi verdik. Bu çocuklarımız şu anda yüzmeyi biliyor. 2024 yılında hedefimiz 25 bin evladımıza yüzmeyi öğretmektir” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA