SİYASET

Vekil Oduncu, denetçi giderlerini meclise taşıdı

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetçilerinin, denetleme giderlerini meclise taşıdı.

Vekil Oduncu, denetçi giderlerini meclise taşıdı
08-10-2024 15:33
08-10-2024 15:34
BATMAN

Oduncu, denetçilerin geçici görevlendirmelerdeki konaklama giderlerinin 6245 sayılı Harcırah Kanunu'na göre müdürlük tarafından karşılanması gerekirken, bu giderlerin firmalarca karşılanmasının usulsüz olduğunu belirtti. Oduncu, müdürlüğün mal ve hizmet alımlarında mevzuata aykırı 8 milyon 428 bin TL harcama yaptığını vurguladı.

ULAŞTIRMA BAKANINA SORU ÖNERGESİ SUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na soru önergesi yönelten Oduncu “2023 yılı bütçesine aktarma suretiyle konulan ödenekler dahilinde yapılan harcamalarda toplam 8 milyon 428 bin 290,70 TL’lik mevzuata aykırı harcama tespit edilmiştir. Bu tutarın geri kazanılması için alacağınız önlemler nelerdir? Bu harcamaların neden onaylandığına dair açıklama yapabilir misiniz? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün denetim süreçlerinde yaşanan usulsüzlükler ve mevzuata aykırılıklar hakkında bağımsız bir denetim mekanizması oluşturulacak mı? Belirtilen usulsüzlüklerle ilgili olarak Genel Müdürlükte kimlerin sorumlu olduğuna dair bir inceleme başlatıldı mı? Sorumlu kişilerin hesap vermesi için hangi adımlar atılacak?” dedi. (DEM Parti Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA