GÜNDEM

Yeni yatırımlarla Batman’ın nüfusu değişti

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Batman’ın nüfusu 647 bin 205’e ulaştı. Verilere göre, nüfusun yüzde 75,99’u şehir merkezinde yaşıyor.

Yeni yatırımlarla Batman’ın nüfusu değişti
24-09-2024 16:00
24-09-2024 13:21
BATMAN

BATMAN’A GÖÇ ARTIŞI YAŞANDI

İstatistiklere göre, 2023 yılı itibariyle Batman’da binde 4,3’lük göç artışı yaşandı. Batman, son yıllarda sanayi olanaklarının artması, istihdam oranlarının yükselmesi ve yaşam koşullarındaki iyileşmelerle birlikte göç alan şehir haline geldi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN KATKISI BÜYÜK

Batman’da nüfusun artışında 2020-2023 yılları arasında yapılan yatırımlar ve kurulan yeni Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) rolü olduğu ortaya çıktı. Oymataş Gıda İhtisas OSB, Samanyolu Tekstil Kent OSB, Raman OSB ile birlikte Küçük Sanayi Siteleri de Batman’ın ekonomik büyümesine ve istihdam olanaklarının artmasına önemli katkı sağlıyor. Yeni OSB’lerde on binlerce istihdamın oluşması hedefleniyor.

BATMAN’IN CAZİBESİ ARTIYOR

Sanayi tesisleri ve istihdamın artması, yaşam koşullarının iyileşmesi, eğitim ve sağlık imkanlarının gelişmesi, Batman’ı Güneydoğu’da cazibe merkezi haline getiriyor. (Valilik Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA