GÜNDEM

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yamaç’tan Sert Açıklama; “Milletin vicdanına havale ediyoruz”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, partilerinden istifa eden Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut ve Balpınar Belediye Başkanı İmadeddin Ekmiş’e ilişkin açıklamalarda bulundu. Yamaç, her iki başkanı da "milletin vicdanına havale ettiklerini" belirtti.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yamaç’tan Sert Açıklama; “Milletin vicdanına havale ediyoruz”
02-10-2024 10:53
02-10-2024 10:57
BATMAN

Yamaç, yaptığı basın açıklamasında, Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak ülke genelinde 63 belediye başkanlığı kazandıklarını vurguladı. Ancak AK Parti’nin israfçı ve verimsiz politikaları nedeniyle belediyelerin borç yükü altında bırakıldığını ileri süren Yamaç “AK Parti’den Yeniden Refah Partisinin aldığı belediyelerin kamu kurumlarına olan borç ve yükümlülükleri belediyeler AK Partide iken kendi eserleri olan bu borçlar zamana bırakılmış ve tahsil edilmemiştir. Belediyeler AK Parti’nin elinden çıktıktan sonra kendi eserleri olan bu borçlar yeni belediye başkanlarımız üzerinden ani bir baskı ve tehdit aracı olarak kullanılıp  belediyelerin maaş ödeyemez hizmet üretemez duruma düşürülmesi sağlanmıştır. Bu haksız ve adaletsiz uygulamalar bize oy veren seçmeni cezalandırma amacı taşıdığını milletimiz net bir şekilde görmektedir” dedi.

"SEÇMENLERE BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI"

İstifa eden belediye başkanlarının aldıkları oyların kendilerine ait olduğunu iddia etmelerinin temelsiz olduğunu vurgulayan Yamaç “Yeniden Refah Partisinden belediye başkanı seçilen belediye başkanları aldıkları oyların kendilerine ait olduğunu iddia edenlerde vardır. Fakat bu iddia temelsiz ve kendilerini avutmaya dönük beyhude açıklamalardır. Yerel seçimlerde AK Parti’ye tepki olarak Yeniden Refah Partisinin adaylarına oy veren her partiden seçmen de vardı. Belediye başkanlarının istifa ettirilmesi öncelikle Yeniden Refah Partili seçmenlere ve AK Parti’ye tepki olarak adaylarımıza destek veren tüm muhalif parti seçmenlere büyük haksızlık edildiğini görmekteyiz” dedi.

2028 YILINDA İKTİDARA KOŞUYORUZ

Yeniden Refah Partisi’nin, 2028 seçimlerinde iktidara yürüdüğünü ve hiçbir gücün bunu engelleyemeyeceğini dile getiren Yamaç, AK Parti’nin çifte standartları ve hukuksuz uygulamaları nedeniyle hızlı bir erime sürecine girdiğini söyledi. AK Parti’nin, Yeniden Refah Partisi’ne yönelik doğrudan ve dolaylı saldırılarını milletin vicdanına havale ettiklerini belirten Yamaç, bu saldırıların cezasının 2028 seçimlerinde sandıkta verileceğine inandıklarını ifade etti. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA