A PLANI MI? B PLANI MI?
- 14-03-2016 20:38
- 21082
Amerika, Suriye ile ilgili A Planı tutmasa B planını devreye koyacağız dedi.
A planı ile Suriye rejimi ile muhalifler arasında ateşkes öngörülmüştü.
Amerika, ateşkese uyulmayacağını gayet iyi biliyordu.
Ama hedeflediği B planına geçmenin zorunlu olduğunu göstermek için A planını uygulamaya koydu.
Gayri ciddi bir şekilde A planını devreye koydu.
Devreye girer girmez ateşkes ihlalleri başladı.
Terör tanımından ve anlamından uzak bir şekilde tamamen kendi perpekstifiyle ılımlı bazı muhalif güçlerini dahi ateşkes kapsamında tutan Amerika, bu işte de samimi olmadığını gösterdi.
Amerika’nın isteği ve İsrail’in niyeti, Suriye’nin parçalanmış bir hal almasıdır. İsrail, parçalanmış bir Suriye istiyor ve bunu da Amerika eliyle gerçekleştirmek istiyor.
İran ve Rusya ise Suriye’nin tek bir parça halinde kalmasını istiyor. Ancak Esed rejiminin de devamını diliyorlar.
Amerika ve İsrail’in niyetlerinin gerçekleşmesi Türkiye’nin aleyhine olacaktır. Bu durumda Amerika ile müttefik olmak Türkiye’ye zarar verecektir. Ancak Türkiye, Rusya ve İran gibi Esed rejiminin devamını da istemiyor.
Türkiye Suriye konusunda ne Amerika ile ne de Rusya ve İran ile tamamen uyuşuyor. Bu durumda üçüncü bir yol ortaya çıkıyor.
Türkiye için üçüncü yol C planıdır. Bir konuda Rusya ve İran ile yani Suriye’nin yekpare kalması konusunda hemfikir ise de Esed ile daha fazla devam edilemeyeceğini biliyor.
Türkiye ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) gibi muhalif güçlerin Suriye’de Esed rejiminin yerine geçerek Suriye’yi bir bütün halinde yönetmesini istiyor.
Son dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen Suriye’nin Kuzeyinde şehirler yapılması C planı içinde yer almaktadır.
Türkiye’de şu anda 3 milyona yakın Suriye’li göçmen vardır.Türkiye’ye Siyasi ve Mali bir yük getiren göçmenlerin vatanlarına dönüşünü sağlayan bu proje ile Türkiye hem bu yüklerden kurtulmuş olacak hem de Türkiye sınırında güvenli bir bölge oluşturulmuş olacak.
Türkiye’nin baştan beri savunduğu tampon bölge,uçuşa yasak bölge teorilerinin bir parçası Türkiye’nin güneyinde göçmenler için şehirler inşa etmektir.
Türkiye’nin bu teorilerini gerçekleştirmek Avrupa Ülkelerinin de işine gelecek. Zira Avrupa Suriye’li göçmenlerin akınına uğramak istemiyor. Türkiye gibi açık kapı bırakmadıkları halde göçmenler Avrupa’ya gidip yerleşmek istiyor.
Bundan dolayı Avrupa Ülkeleri Türkiye’ye destek olma konusunda hızlı karar almak zorundalar.