Ankaraspor zaferi, Kastamonuspor'a bakış

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Ankaraspor zaferi, Kastamonuspor'a bakış
06-09-2024

Yenilenmiş kadrosuyla 134 gün sonra taraftarıyla buluşan Petrolspor rakibi Ankaraspor'u Mert Çapar'ın güzel golüyle 1-0 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Gece maçında 10 binin üzerinde taraftarın muhteşem desteğiyle rakibini tarihinde ilk kez Batman'da mağlup etmeyi başaran kırmızı beyazlı ekibimiz sezona moralli bir başlangıç yapmış oldu.

Tabi devamı önemli.

Maça değinecek olursak Teknik Direktörümüz Şenol Fidan sahaya Ahmet Kesim, Evren Korkmaz ve Yalçın Kılınç'tan oluşan üçlü stoper ile başlayıp nadir görülen beşli bir savunma sistemi deniyordu.

Özellikle top rakipte iken 5-4-1 şeklinde pozisyon alan takımımız hücumda ise 3-6-1'e geçerek iki farklı strateji izledi.

Başarılı oldu mu diyecek olursanız evet skor ve rakibe pozisyon vermeme adına başarılı oldu diyebilirim fakat...

Açıkçası ben 2.Ligin en kaliteli ve pahalı iki üç  takımından biri olan kırmızı beyazlı ekibimizin kendi sahasında gece maçında ve on binin üzerinde ki taraftarın karşısına beşli savunma ile çıkması ve gol dışında beklediğimiz kadar pozisyon bulamaması beni üzdü.

Bu oyun şablonu, hele ki ofansif özelliği üst düzey olan Tunahan Çicek'siz geçiş oyunu oynayabilmesi topu rakibin üçünü bölgesinde tutarak maçlarda pozisyon zenginliği bulmasını oldukça güç görüyorum.

Takımın oturması için dört beş hafta süre isteyen Şenol hoca'ya tabii ki bu zamanı vermek lazım ama kendisinden ricamız savunan değil saldıran bir ekip yaratması olacak.

Dilerseniz yarın konuk olacağımız Kastamonuspor analizine geçelim.

***

KASTAMONUSPOR'U TANIYALIM

Son iki sezon yaptığı yatırımlarla kendisine TFF 1.Ligi hedef olarak belirleyen kırmızı siyahlı ekip geçtiğimiz sezon play-off yarı finali oynadı ancak Iğdır FK'ya kaybederek bu fırsatı değerlendiremedi.

Bu sezon kadrosunda sirkülasyona giden Kastamonuspor bir çok önemli futbolcusu ile yollarını ayırırken bir çok kaliteli ismi kadrosuna dahil etti.

GELENLER - GİDENLER

Geçtiğimiz sezonun flaş isimlerinden hücum oyuncusu Yusuf Türk başta olmak üzere kaleci Abdullah Yiğiter, stoper Yalçın Kılınç,  orta saha oyuncusu Behlül Aydın, Ali Akkuş, Yiğitali Bayrak, golcüler Samed Ali Kaya ve Muhammed Arslantaş ile yollarını ayıran Kastamonu ekibi takımı genç ve dinamik teknik direktör Adem Çağlayan'a emanet edip Yeni Mersin İdmanyurdu'ndan ligin başarılı kalecisi Sertaç Güzel, Şanlıurfaspor'dan yetenekli sol bek Barış Gök, tecrübeli orta saha oyuncusu Cumali Bişi, Derince Belediyespor'dan Beşiktaş patentli savunma oyuncusu Alpay Çelebi, 24 Erzincanspor'dan genç yetenek Mert Altınöz, Çınar Tarhan,1461 Trabzon'dan Kerem Baykuş ve geçtiğimiz sezon Karacabey Belediyespor'da 14 gol kaydeden forvet oyuncusu Ersek Aslıyüksek gibi ligin üst düzey oyuncularını transfer ederek ligin iddialı ekibi olduğunu gösterdi.

KASTAMONU İLE 3.RANDEVU

Ligin ilk haftasında deplasmanda Fethiyespor'u Kubilay Yavuz'un yıldızlaştığı maçta 4-3 yenerek başlayan Kastamonuspor ile tarihimizde daha önce iki kez karşı karşıya geldik.

2015-2016 sezonunda aynı grupta yer aldığımız Kastamonuspor'a deplasmanda 2-1 kaybederken güçlü rakibimizi Batman 16 Mayıs Şehir Stadında 3-1 mağlup ettik.

Sahaya 4-2-3-1 sistemi ile çıkan ve seyircisiz oynanacak maçta Kastamonuspor'un hücumda dikkat edilmesi gereken en önemli isimleri golcü Okan Eken ve görev alması halinde Ersel Aslıyüksek'in yanı sıra orta sahada takımın ofansif beyni Kubilay Yavuz ve gelecek vadeden 19 yaşında ki Mert Altınöz olacak.

Kart cezalısı Mustafa Çeçenoğlu'nun forma giyemeyeceği bir puanın bile son derece kıymetli olacağı zorlu deplasmanda takımımıza güveniyor başarılar diliyorum.

Haydi Petrol

Vurduğun gol olsun...

Esen Kalın.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?