BATMAN ÜNİVERSİTESİ, BİLGİYİ ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR

BATMAN ÜNİVERSİTESİ, BİLGİYİ ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Batman Üniversitesi, 13 yıllık geçmişi olmasına rağmen, halen olması gereken yerde değil.

Üniversitede 9 ay önce bir yönetim değişikliği yaşandı.

O günden bu güne Batman Üniversitesinde çok ciddi gelişmeler yaşanıyor.

Şeffaflık ve hesap verebilirlik noktasında örnek bir tutum sergileniyor.

Bu yüzden yaşanan gelişmeleri biz basın mensupları olarak öğrenme ve bilgi alma şansını elde ettik.

Hatta bilgi talep etmemize bile gerek kalmadan Batman Üniversitesi Yönetimi belli periyotlarla kamuoyunu bilgilendiriyor.

Şeffaflık sonucunda Batman Üniversitesinde 9 aylık süreçte birçok gelişme ve ilerleme kaydedildiğini gözlemlemekteyiz.

Hafta sonu Rektör Demir yine basının karşısına geçmiş, üniversitedeki icraatlarını anlatırken, basın mensuplarının sorularını teker teker cevaplamış.

Yaklaşık iki saat boyunca samimi bir ortamda basına bilgi veren Rektör Demir’in anlattıklarını, satır başları ile özetleyeyim;

-Batman Üniversitesi ilk defa ilk defa 2021 yılında Misyon Farklılaşması’na müracaat etti ve onaylandı.

-Batman Üniversitesi, enerji ihtisas olmasında pilot üniversite seçildi. Türkiye’de 22 pilot üniversite arasına girmeyi başardı. Enerji alanında bölgesel kalkınmaya destek sağlayacak. Proje, detaylı bütçelendirme ve alt başlıklar ile sona yaklaştı.

-Öğrenci sayısı 12 Bin 500’e ulaştı.

-Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü nü tek çatı altında birleştirerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsü haline getirdik. Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü.

- Üniversitemizde yeni bir birim de açtık. Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu, Kültür Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hazırlıkları başladı.

-Batman’a Tıp Fakültesi kazandırılması yönünde çalışmalar başlatıldı. Cumhurbaşkanı’nın Batman ziyaretinde kendisine bilgi verildi. Batman’a neden Tıp Fakültesi gerektiğine yönelik hazırlanan kitapçık, ilgili tüm yerlere ulaştırıldı.

-Batman ve sanayicilerin bütünleşmesi için çalışma başlatıldı. Yurt dışında sanayideki gelişmeler ve teknolojik inovasyonun takip edilerek Batman’a taşınması hedefleniyor. Bu anlamda Kamu Üniversite-Sanayi İş Birliği Toplantısı yapıldı. Üniversitede teorik olarak sahada olan öğretim elemanları ile pratik olarak sahada olan sanayiciler bir araya getirildi.

-Üniversitenin kamu kurumlarıyla diyalog ve işbirliğine ağırlık verildi.

-Akıllı petrol üretim takip sistemi kurulması için TPAO ile protokol imzalandı. Yapay zekâ teknolojisiyle petrol kuyularındaki üretim kayıplarının önüne geçen bir çalışma olacak bu. TÜBİTAK tarafından kabul edilmiş petrol pompalarının dizaynıyla ilgili bir çalışma yapılıyor.

-Üniversite bünyesinde sürekli eğitim merkezi açıldı. Burada kamu ihale mevzuatı eğimlerini veriliyor.

-Üniversite bünyesinde yayınevi kuruldu. Akademisyenlerin kitapları üniversitenin yayın evinde basılacak.

-Vizyon 2030 arama konferansı, kitaplaştırıldı.

-Batman Üniversitesi Kütüphanesinde süper bilgisayar merkez kuruldu. İnternet ve bilgisayara erişemeyen öğrenciler güçlü bilgisayarlarla donatılmış bu merkezde hem araştırmalarını yapabilecek hem ödevlerini hazırlayabiliyor.

-Üniversitesinin dünyaya açılan penceresi olan web sayfası tamamen öz kaynak ve yeteneklerle yenilendi ve yeni bir ara yüze kavuşturuldu.

-Üniversitenin yeni sloganını belirlemek için anket yapıldı ve “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite sloganı, bir öğrenci tarafından önerildi ve en çok oyu alarak nihai slogan oldu.

-Diş Fakültesi talebi kabul edildi. Gelecek seneden itibaren öğrenci alınacak.

-Sadece şehrin değil, bölgeni de kalkınmasına katkı sunacak bir vizyon oluşturuldu.

-Akademik kadro daha da güçlendirildi.

Kısacası Batman Üniversitesi, liyakati, dürüstlüğü, özveriyi, bilgiyi enerjiye dönüştürmeyi başardı.

Bu enerji ile eminim ki Batman Üniversitesi hak ettiği konuma gelecek ve bu gidişle Türkiye'deki başarılı üniversiteler arasında yerini alacaktır.