Çöp kamyonu kanunu

Kudbettin Çelik
Kudbettin Çelik

Kudbettin Çelik

Çöp kamyonu kanunu
16-07-2024

Yüreği berrak gönlü açık sevgili okurlar;

Bu yazımda iki örnek üzerinden size çöp kamyonu kanunu anlatmak istiyorum.

İlkin, geçen gün yolda yürürken yolcu bindirmek için duran şehir içi servisinin bekleyişi uzun sürünce arkadaki araç sahibi ile şehir içi servisinin şoförü arasında bir anda tartışma çıktı.

İkisi aracından indi ve birbirine doğru yürüdüler. Yanlarına yaklaştım ve sükûnetle çevredekilerin yardımıyla ikisini ayırıp araçlarına dönmelerine ikna ettik. İki Araçta da çocuk vardı ve bu kontrolsüz öfkeye, insanın doğal fıtratına tezat bu tepkiye şahit oldular.

Yetişkinler olarak rol model olacağımız ve güzel yarınların inşasında güvenli bir ortam bırakacağımız çocukların zihninde kısa bir süre yaşadığımız irade zayıflığı yüzünden ayrık otlar ekiyoruz.

Diğer vaka ise aynı gün içinde yaşadım.

Aracıma binip eve doğru giderken sokak arasından aniden şeridime bir araba çıktı. Eğer hızım yavaş olmasaydı muhtemelen kaza kaçınılmaz olacaktı. Adam, üstüne suçlu benmişim gibi ters ters ters uzun uzun bakıp gitti. O esnada aklıma Çöp Kamyonu Kanunu geldi. Adama el sallayıp gülümseyip yoluma devam ettim.

Muhtemelen trafikte sizin de karşınıza kural bilmeyen, hiç bir kaideye uymayan, üstüne sizi suçlayan bakışlar atarak geçip giden bir sürü trafik görgüsüzleri çıkıyordur.

Seyrinize sağlıklı devam etmek için, huzursuz olmamak için, hayal kırıklarını, öfke ve

nefretini size bulaştırmak isteyen insanlarla muhatap olmamak için çöp kamyonu kanunu uygulayın.

Peki, nedir çöp kanunu kanunu?

Gelin hep beraber öğrenelim :

"Bir gün bir taksiye atladım ve havaalanından hareket ettik. Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önümüze çıktı. Taksi şoförü sert bir şekilde frene bastı, kaydı ve diğer arabaya çarpmaktan milim farkla kurtuldu. Diğer arabanın sürücüsü camdan başını çıkartıp bağırmaya ve küfretmeye başladı. Taksi şoförü ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı…

Ve gerçekten çok arkadaşçaydı.

Sordum, ‘Neden bunu yaptınız?

Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastaneye gönderecekti.’ Taksi şoförü bana, şimdi ‘Çöp Kamyonu Kanunu’ dediğim şeyi öğretti.

Şoför pek çok insanın çöp kamyonu gibi olduğunu açıkladı.

'Her tarafta çöp dolu olarak dolaşıyorlar; kızgınlık, öfke ve hayal kırıklığı dolular. Çöpleri biriktikçe onu bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar ve bazen sizin üzerinize bırakabilirler.

Kişisel almayın.

Sadece gülümseyin.

Onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin. Onların çöpünü alıp iş yerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın.’

O yüzden çöp kamyonlarının günlerinizi mahvetmesine izin vermeyin.

Gülümseyin ve yolunuza devam edin.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?