Game Of Thrones’un yeni sezonu Batman’da çekiliyor

Ubeyd Baş
Ubeyd Baş
Game Of Thrones’un yeni sezonu Batman’da çekiliyor
08-08-2024

Hani şu meşhur dizi yok mu Game Of Thrones Türkçe adıyla Taht Oyunları son sezonu çekti bitirdi sanıyorduk ama değilmiş. 

Dünya ölçeğinde sezon finali beğenilmeyince son sandığımız 8. Sezona ek bir sezon daha koydular ama son sezonu bizimkiler koydu. Hatta Batman’da çekmeye başladılar bile.

3 aydır bir başkan seçemeyen Ak Gezenler’in, eskiden de varlıkları tartışma konusuydu ama artık yoklukları tescillenmeye başladı.

Ak Gezenlerin İl Başkanı istifa edince ya da daha doğrusu istifa ettirilince yerine geçecek başkanı seçmek için başkente çağrılanların sayısı, başkan seçme konusunda çaresizliklerinin kanıtı gibi duruyor.

Daha doğrusu iç çekişmeler başkan konusunda başkenti çaresiz bırakınca, kale 3 aydır sahipsiz emanet yönetiliyor.

Batman’da iki cephede de yaşanan başsızlık ya da çok başlılık, nerden baktığınıza göre değişir, ilginçtir aynı dönemde yaşanıyor.

Bir tarafta Ak Gezenler diğer tarafta Stark Hanedanı, karşılıklı çekişmeleri bir yana kendi içlerinde de yaşanan taht oyunlarıyla merakla izleniyor.

Batman’da seçim sonrasında uğradığı hezimete rağmen tekrar il yönetimini oluşturmak için görevlendirilen Batman Ak Parti İl Başkanı Akif Gür il teşkilatını uzun süre kuramayıp, güç bela karadüzen bir yönetimle genel merkeze gidince istifa ettirilmiş ve 3 aydır koltuğunu vekaleten birine bırakmıştı.

3 ay boyunca, bir yandan temayül yoklamaları yapılmış ve sonucunda Ankara’ya çağrılan adaylar yeterli görülmemiş ki 2 gün önce de 5 aday aynı şekilde görüşmeye çağrıldı.

İl Başkanının açıklanması beklenirken, sonucun bir hafta sonra açıklanacağı belirtildi. Belli ki yine olmadı.

İktidar partisinin Batman gibi bir ilde 3 ay süresince bir il başkanı seçemiyor oluşu nasıl yorumlanabilir.

Yorumcu sensin sen yorumla derseniz; ben tek bir şeye yorumluyorum. İl yönetiminin kendi içindeki taht oyunlarına.

Bu taht oyunlarından muhtemel bir John Snow’un İl Başkanı olarak seçileceğini düşünüyorum.

Bir taraftan eski Milletvekili kendine yakın bir adayı seçtirmeye çalışırken, yeni Milletvekili uyumlu çalışıp teşkilatı kontrolünde tutma çabasında. Diğer yandan istifa ettirilmiş eski Başkan Akif Gür kendi yönetiminden Merkez ilçe Başkanı olan Tural’la görüşmeye gidiyor.

Game Of Thrones’ta John Snow’un Stark ailesinin üvey ferdi olmasından ötürü hangi sıfatla adlandırıldığını zikretmeyeyim ama taht oyunları sonucundaki başarısı onu Kuzeyin ve Vadinin Kralı yapar.

Batman’da da benzer bir sonuç çıkması bekleniyor. Neden derseniz, Batmanlılar görüşmeye çağrılanların parti içerisinde öz partililer olmadığı yönünde eleştirilerde bulunuyor.

Ama daha da ironik olan iktidar partisinin il başkanı seçemediği Batman’da, tabanda aldığı oylarla bölgede ve özellikle Batman’da aldığı belediyelerle iktidar olan partinin, DEM Partinin de onlardan aşağı kalır yanı yok.

***

Sanki birbirlerini bekliyor gibi DEM Parti’de 3 aydır Belediyeye bir eşbaşkan seçemedi. Seçti gibi yaptı, ilan etti, ama vazgeçti. Hatırlarsanız DEM Parti seçimde de aynı kararsızlığı ve gelgiti yaşamış Mehdi Öztüzün’ü Aday olarak gösterip son anda adaylıktan ve partiden ihraç ettiğini açıkladı.

Aynı şekilde 3 ay önce Ferah Solmaz’ı eşbaşkan olarak ilan etti ama 3 aydır göreve başlatmadı, görevden alınacağı konuşuluyor ama almıyorlar.

Sanki onların taht oyunları var da bizim olmasın mı der gibi, biri İl Başkanını, diğeri Eşbaşkanını ilan etmek için birbirlerini bekler gibi memleket iki uçtan da belirsizlik içinde sahipsiz bırakılıyor.

 

Şimdi merak ettiğim bir diğer husus şu ki iki parti mensuplarından, delegelerinden kimse neden sormuyor; il başkanını da eşbaşkanı da neden biz seçmiyoruz?

Demokratik ve adil olan, dileyenin adaylığını koyması ve parti delegelerinin adaylardan seçim yapması değil mi?

Değil derseniz demek ki adil olmak konusunda kaygı taşımıyor yerinden yönetime inanmıyorsunuz derim.

Şimdi tüm bunları görüp de İl Başkanlığını, Belediyeyi kim yönetiyor diye sorduğumuz da “Biz yönetiyoruz, bir sıkıntı mı var” diye cevap veriyorlar.

Eşbaşkan neden atanmıyor ya da atanıyor da neden göreve başlatılmıyor, sorusunu ise duymazdan geliyorlar.

Sıkıntı mı?

Var elbette, siz de biliyorsunuz ama belli ki bütün memleketi sıkıyor da bir tek sizi sıkmıyor.

Bahisler açıldı.

Hangisi önce açıklanıp göreve başlatılacak?

Eşbaşkan mı yoksa il başkanı mı?

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Barış 1 ay önce
Harcadılar night king' i
Sedat 1 ay önce
Türkiyede aylarca başbakan seçilemiyordu akgezenlerdrn önce, il başkanlığı çok önemli bişey değil..
Lordgercüs 1 ay önce
Nokta atışlarınız tam isabet tebrik ediyorum kaleminize sağlık.