İşte bu…

Ercan Atay
Ercan Atay
İşte bu…
04-08-2024

Oldum olası yöneticilerden dert yanarız.

Bizlere kolay kolay yönetici beğendiremezler.

12 Mayıs 2022 tarihinde Edirne Valisi Ekrem Canalp Batman’a atanırken; “nihayet ilimize tecrübeli bir Vali geliyor. İlimiz staj yeri olmaktan çıkacak. Her nedense Batman Valilerin ilk görev yeri oluyor ama bu kez farklı bir karar verilerek, ilimize Valilik yapmış bir mülki amir gönderildi” şeklinde değerlendirmeler yapmıştık.

Sağolsun Vali Canalp icraatları ile bizleri yanıltmadı…

Batman’a ilk göreve geldiğinde şehrin varoşlarında Batmanlı çocuklara sarılarak halk, devlet ve yönetici dayanışmasından örnekler veren Vali Canalp, gezmedik adım atmadık bir tek köy bile bırakmayarak, halkımızla birlikte oldu, dert ve sorunlarımıza çareler bulmaya çalıştı.

“Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” sayın Canalp’in yönetim anlayışı da birçok Validen farklı, koltuğuna çakılmayıp, sürekli hareket halinde ve halkı ile iç içe…

***

Son olarak herkesin malumu olmak üzere, Beşiri-OSB yolu üzerinde elim bir trafik kazası yaşandı ve 4 insanımızı burada yitirdik.

Yolun standartlara uygun olmaması, düğün salonlarının gelişi güzel yapışması, Karayolları Şube Müdürlüğünün acizliği ve hantallığı gündeme geldi.

Acımız sonsuzdu ama buradan ihmalleri dile getirmek zorundaydık. Nitekim iki gün önce yine aynı bölgede trafik kazası yaşanmıştı. Sağolsun Valimiz sayın Canalp, vahim olaydan hemen sonra yol problemi ile ilgili olarak “gerekenler yapılacaktır” demişti ve zaman kaybetmeden yolun standartlara uygun hale getirilmesi için düğmeye bastı.

Ayrıca kazalara davetiye çıkaran denetimsiz düğün salonları ile ilgili olarakta bir dizi yaptırımlarda bulunarak, ruhsatsız 6 iş yerinin kapısına mühür vuruldu.

Peki, bunun yapılması gerekli miydi?

Tabi ki gerekli idi ancak, burada bir yanlışlık var. Düğün salonlarının kapısına kilit vurulmadan önce keşke, şartların iyileştirilmesi ve ruhsat işlemleri için süre verilseydi. Milyonluk yatırımların bir anda atıl ve onlarca kişinin işsiz kalmasını elbette ki kime istemez.

Yetkililere akıl vermiş gibi olmayalım ana en azından STK’lar, belediye ve basın ile istişare yapılıp, en doğru karar verilseydi bence çok daha iyi olurdu.

Vali Canalp, son açıklamasında gerçekten fotoğrafı çok iyi görmüş bakın meselemizle ilgili olarak ne söylüyor;

-“Batman’ın ihtiyaç duyduğu şey organize sanayidir. Organize sanayi olmadığı zaman gece kondu sanayileşme olduğu zaman, neyin olduğunu bu yol net bir şekilde gösteriyor. Yani organize yolu üzerindeki kenarındaki sanayileşme gece kondu sanayileşmedir. Gece kondu sanayileşme olduğu zaman da trafik güvenliğinin ne şekilde sağlamanın zor olduğunu ve kazalara nasıl sebebiyet verdiğini buradan bir kez daha görüyoruz.”

Bunun Türkçesi ne biliyormusunuz?

Yani OSB etrafındaki iş yerlerinin sanayi bölgelerine taşınmasının sağlanması son derece önemli bir konu.

Herkes gelişi güzel düğün salonu veya sanayi tesisi yaparsa trafik güvenliği başta olmak üzere diğer hayati önem arz eden önlemler nasıl alınacak?

Bu önemli sorunu görmek bile büyük başarı.

Valimize çalışmalarından ötürü buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Önlemler vefat eden vatandaşlarımızı geri getirmez ama başka canların yitirilmemesi için çok önemli.

“İşte bu…” bu diyerek alınacak tüm önlemlerde emeği geçecek olan başta sayın Valimiz olmak üzere herkese şükranlarımızı sunarız.

Unutmadan söyleyeyim; sorumluların ve ihmali olanların da hesap vermesi sakın ola unutulmasın.

Bu acı olay eğer birilerini yerinden etmeyecekse ve eğer bunlar yargı önünde hesap vermeyeceklerse kusura bakmayın hiç bir şeyin önemi kalmaz.

Birileri hesap verene kadar iki elimiz ihmali olanların yakasında olacaktır biline…

‘Bu işi ucuza kapattık’ diyorsanız yanılıyorsunuz.

Herkes sussa biz susmayacağız ve olayın takipçisi olacağız.

Bu memlekette artık birilerinin hesap verme zamanı gelmiştir dostlar…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Jale özdemir 1 ay önce
Valimiz gerçekten çok değerli.
Ayrıca çok çok dürüst.
Etrafında ki bir iki yalaka var onlardan haberi var mı bilmiyorum ana onların da bir farkına varsa müthiş olur.
Doktor Eşi hanımefendi de mükemmel bir insan.
Ercan bey gerçekten iyi bir açı yakalamışsınız tebrikler
Taner 1 ay önce
Sorun bu şekilde halledilmemeliydi.Bu düğün salonlarına o ruhsatı veren kim? düğünü olacak yüzlerce vatandaş ve akrabaları mağdur olacak yol yapılana kadar her gece trafik ekibi o yol güzergahında gorevlendirilebilirdi.
Arif 1 ay önce
Duyarlılığınızdan ötürü sizi kutluyorum.
Bu memleket çalışan adamlardan hayır görmüştür.
Vali Canalp memleketin önünü açmıştır.
Kendisi abartman İçin bir fırsat olabilir. Tebrikler
Kudbettin Mirzaoğlu 1 ay önce
Valimize gerçekten teşekkürler. Anı da duyarlılık gösterdi ve Beşiri-Batman karayolu ile düğün salonları ilke ilgili gerekli çalışmaları başlattı. Bravo sayın Valimize.
Faysal Öztoprak 1 ay önce
Yazar kardeş, tebrik ederim çok iyi bir değerlendirme yazısı olmuş.
Batman da kendisine ‘yazar’ diyen arkadaşlar bu yazıyı okuyup makale nasıl yazılır öğrensinler. “Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır” Valimize de buradan ben de teşekkür ediyorum. Batman İçin gerçekten uğraş veriyor.
mesut 1 ay önce
Tek kelimeyle harika. Basının bir kentin gelişimindeki stratejik önemi bu. Görülmeyeni göstermek, düzeltmek.... Hassasiyetiniz için kutluyorum...