Kafire ve zalime beddua-mü’mine dua

Sabahattin Hamidi
Sabahattin Hamidi
Kafire ve zalime beddua-mü’mine dua
06-08-2024

 Allah’ın rahmetinden kovulmuş olan şeytanın şerrinden, bütün mahlukatı yaratan Allah’a sığınırız. Şeytan ki her Salih işimizde, her Salih amelimizde, o hayrı o iyiliği engellemek için devreye girer ve bizi Allah’a giden yolumuzdan alıkoymaya çalışır. O şerden Allah’a sığınırız ve sığınalım.

  Tüm övgüler-tüm takdirler-tüm beğeniler Alemlerin sahibi, alemlerin besleyicisi ve terbiye edip yetiştiricisi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam Kainatın efendisi, insanlığı en doğru yola ileten, rehber ve rahmet Peygamberi efendimiz Muhammed sav’e, tertemiz ehli beytine, onun güzide ashabına ve kıyamete kadar onların izinden şaşmadan yürüyen bahtiyar müminlerin üzerine olsun.

   Kıymetli Okurlar; Sizlerle bugün, Kunut duası diye adlandırdığımız bir duayı paylaşacağız inş. İçerisinde Efendimiz s.a.v'in de ifadelerinin bulunduğu, yaptığı ve bütün olağan durumlarda yapmamızı istediği, Müslümana ve Müslümanlara yapılan her türlü haksızlık, zulüm ve baskılara karşı bizlerin Allah'a yaptığı bir niyazı, bir yakarışı ve  bir isteği sizlerle paylaşacağız.

  İçten ve samimi bir Aminle okumayı mevlam cümlemize nasip etsin.

  Allah’ım ! Bütün övgü ve takdirler senindir. Salat ve selam,rahmet ve bereket Resulün Hz Muhammed’e olsun.

Ey sahibimiz ve ilahımız olan Allah’ım! Senden yardım diliyor affımızı istiyoruz, seni bütün güzelliklerin ve hayrın sahibi olarak anıyoruz.

Seni ve indirdiğin buyrukları inkar etmek suretiyle nankörlük yapmıyor,bilakis güveniyor ve onaylıyoruz.

Allah’ım! Sadece sana boyun eğiyoruz, dua edip namaz kılıyor ve secde ediyoruz. Sana yaranmak üzere çaba ve gayretlerimiz. Rahmetini umuyor, gerçekleşeceği kesin olan azabından korkuyoruz. Muhakkak ki senin azabın kafirlere ulaşacaktır.

     Ey Rahman ve Rahim olan, Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ım,

Filistin de Müslümanları zulüm ve katliamdan kurtar, Irakta Suriye'de Müslümanları zulüm, katliam ve ne olduğu belirsiz anarşi ve kargaşalıklardan kurtar. Çeçenya'da, Arakan'da, Afganistan'da ve bütün yeryüzü sathında yaşayan kafirin ve zalimin zulmüne maruz kalan Müslümanları kafirlere karşı muzaffer kıl.

Allah’ım! Zayıf bırakılmış, muhasara altına alınmış, aç, susuz ve yardımsız bırakılmış Gazze Müslümanlarına yardım et.

Allah’ım! Azap saçan pençenle İsrail askerlerine azap yağdır. Yusuf peygamberin dönemi Mısıra verdiğin kıtlığa İsrail’i mahkûm et. Kalplerine korku sal, birliklerini tarumar edip dağıt. Allah’ım! Ehli kitaptan bu kafirlere lanet et ve merhametinden mahrum bırak. Senin elçilerini yalanlayan, taraftarlarını ve dostlarını öldüren bu zalim ehli kitaba ölüm yağdır. Allah’ım! Ayaklarını depreme uğrat ki kendilerine gelemesinler. Sen azabını indir. Çünkü azabı engellenemez olan sadece sensin.

Allah’ım! Mü’min erkek ve mümin kadınları, Müslüman erkek ve Müslüman kadınları affeyle. Kalplerini kaynaştır, Aralarını razı olacağın şekliyle hayırda tut. Kalplerini iman ve hikmetle  doldur. Onları sana bağlanacakları yollara muvaffak kıl,Sana verdikleri sözleri yerine getirme konusunda onlara yardımcı  ol.Senin peygamberinin yolu ve dini üzerine can vermelerini onlara lütfeyle.

Ey gerçek İlah ve hükümran olan Allah’ım, Müslümanlara senin ve onların düşmanları Siyonist İsrail ve yandaşlarına karşı yardım edip zafer lütfet.

 Allah’ım bizi affet, bize merhamet et, Razı ol bizden.

AMİN

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?