Kırmızı – Beyaz Analiz - 5

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Kırmızı – Beyaz Analiz - 5
31-07-2024

Merhaba sevgili Petrolspor taraftarları ve sporseverler,

Yeni bir sezona merhaba diyoruz.

Heyecan dolu bir başlangıcın eşiğindeyiz.

Nasıroğlu ailesinin sağladığı büyük destek ve sahiplenme ile birlikte, bu sezonu şampiyonluk parolasıyla karşılıyoruz.

Fernas Şirketler Grubunun finansal desteği ile yapılan kaliteli transferlerimizle birlikte, sahada büyük başarılar elde etmeye hazırlanıyoruz.

Kulübümüz, başarı dolu bir sezon için güçlü bir kadro oluşturma yolunda önemli adımlar attı.

İç transferde Yusuf Balcıoğlu, Mustafa Hüseyin Seyhan,  Muzaffer Kocaer, Mertcan Dağlı, Enes Öztürk ve Sebat Gençlikapor'a kiralanan Ökkeş Karaoğlu ile devam kararı alan kırmızı beyazlı ekibimiz devam eden dış transfer harekatında ise bir çok yeni futbolcuyu renklerimize bağladı.

Şimdi ise, yeni transferlerimizi sizlerle daha yakından tanıtmanın heyecanını yaşıyorum. İşte yeni sezonda takımımıza katılan transferlerimiz ve analizleri.


 

BÜNYAMİN YÜRÜR

Geldiği Takım : Diyarbekirspor

Yaş : 27

Mevkii : Ön Libero - Merkez Orta Saha

TFF 2.Lig ekibi komşu il takımı Diyarbekirspor'dan renklerimize bağladığımız 27 yaşında ki orta saha oyuncusu geçen sezon  22'si ilk 11'de olmak üzere 28 karşılaşmada görev yapıp 6 gole imza attı.

Yeni transferimiz Bünyamin Yürür 13 Mayıs 1997 yılında Diyarbakır doğdu.

Futbola 14 yaşında Diyarbakır Amatör Lig takımlarından Diyar 21 kulübünde başlayan Bünyamin ardından Bölgesel Amatör Lig ekibi Diyarbakır Yolspor'a daha sonra 2018-2019 sezonu ara transfer döneminde 21 yaşında Amedspor'a transfer olarak profesyonel futbol hayatına başladı.

 2.Lig'de dört sezon yıldızının parladığı Amedspor'da forma giyen yetenekli oyuncu ardından transfer olduğu TFF 1.Lig ekibi Tuzlaspor'da bir buçuk sezon ter döktü.

2023-2024 sezonu ara transfer döneminde Diyarbekirspor'a imza atarak sezonu tamamladı.

TFF 2.Lig'de 133 maçta 10 gol, Trendyol 1.Lig'de ise  27 maçta 3 gol olmak üzere profesyonel lig kariyerinde 160 karşılaşmaya çıkan 27 yaşında ki transferimiz rakip ağlara 13 gol gönderdi.

Orta sahada oyun temposunu belirleyen, takımının hücum ve savunma dengesini kuran bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Box to box dediğimiz çalışkan, çok yönlü ve oyunun hem savunma hem hücum yönünü iyi oynayabilen, skora attığı ve attırdığı gollerle katkı sağlayabilen kreatif bir orta saha oyuncusu olan Bünyamin Yürür'den kırmızı beyazlı ekibimizin beklentileri büyük olacak.

Genellikle 6-8 numara pozisyonlarında görev yapan Bünyamin attığı 6 golle ofansif anlamda da takımına katkı sağlayabileceği sinyallerini verdi.

Ancak şampiyonluğa oynayacak bir ekipte ofansif orta saha yani 10 numara pozisyonunda oynayacak önemli bir transfere daha ihtiyaç olduğunu ,bu yükü o mevkiinin adamı olmayan Bünyamin'in omuzlarına yüklemek oyuncuya haksızlık olacağını söyleyebilirim.

Bölgenin oyuncusu yeni transferimize başarılı bir sezon diliyorum.

Hoşgeldin Bünyamin Yürür…


 

 EVREN KORKMAZ

Geldiği Takım : Adanaspor

Yaş : 27

Mevkii : Stoper

TFF 1.Lig ekibi Adanaspor'dan kırmızı beyazlı renklerimize bağladığımız 27 yaşındaki stoper geçen sezon 28'i ilk 11'de olmak üzere 29 karşılaşmada forma giydi 10 sarı kart gördü.

Sen 5 sezon formasını giydiği Adanaspor ile adeta özdeşleşen, kaptanlığını yapan ve Akdeniz ekibinin sembol isimlerinden biri olan 27 yaşındaki stoper artık kırmızı beyazlı ekibimizin başarısı için ter dökecek.

27 Nisan 1997 yılında Hollanda'nın Venlo kasabasında dünyaya gelen Evren Korkmaz profesyonel futbol kariyerine 2015-2016 sezonunda henüz 18 yaşında doğduğu kasabanın takımı Venlo'da başladı.

İki sezon Hollanda 2.Lig ekibi Venlo'da 14 karşılaşmada forma giyen Evren Korkmaz Den Bosh ardından tekrar döndüğü Venlo'da yeterince forma şansı bulamayınca 2019-2020  sezonunda Türkiye'ye gelerek Adanaspor'a imza attı.

2019-2020 sezonundan bu yana 5 sezondur Adanaspor'un başarısı için ter döken Evren Korkmaz çıktığı 108 maçta rakip ağları 3 kez sarsarken 30 sarı kart görüp 3 kez de kızardı.

Korkmaz, karakteri,fiziksel gücü, hava toplarındaki başarısı ve defansif disiplin anlayışı ile ön plana çıkan bir futbolcu.

Tecrübesi ile Petrolspor'umuza katkı sağlayacağına inandığım başarılı savunmacıya bir başka tecrübeli savunma oyuncularımız Yalçın Kılınç, Ahmet Kesim ve 18 yaşında ki genç yetenek Turgut Arda Görmüş ile gireceği forma rekabetinde başarılar diliyorum.

Hoşgeldin Evren Korkmaz… 


 CUMA GÜNÜ : ATABEY ÇİÇEK & AZAD DEMİR

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?