Kırmızı – Beyaz Analiz - 6

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Kırmızı – Beyaz Analiz - 6
02-08-2024

Merhaba sevgili Petrolspor taraftarları ve sporseverler,

Yeni bir sezona merhaba diyoruz.

Heyecan dolu bir başlangıcın eşiğindeyiz.

Nasıroğlu ailesinin sağladığı büyük destek ve sahiplenme ile birlikte, bu sezonu şampiyonluk parolasıyla karşılıyoruz.

Fernas Şirketler Grubunun finansal desteği ile yapılan kaliteli transferlerimizle birlikte, sahada büyük başarılar elde etmeye hazırlanıyoruz.

Kulübümüz, başarı dolu bir sezon için güçlü bir kadro oluşturma yolunda önemli adımlar attı.

İç transferde Yusuf Balcıoğlu, Mustafa Hüseyin Seyhan,  Muzaffer Kocaer, Mertcan Dağlı, Enes Öztürk ve Sebat Gençlikapor'a kiralanan Ökkeş Karaoğlu ile devam kararı alan kırmızı beyazlı ekibimiz devam eden dış transfer harekatında ise bir çok yeni futbolcuyu renklerimize bağladı.

Şimdi ise, yeni transferlerimizi sizlerle daha yakından tanıtmanın heyecanını yaşıyorum. İşte yeni sezonda takımımıza katılan transferlerimiz ve analizleri.


ATABEY ÇİÇEK

Geldiği Takım : 1461 Trabzon FK

Yaş : 29

Mevkii : Forvet

Geçen sezon TFF 2.Lig'de play-off finali oynayan 1461 Trabzon'dan büyük umutlarla kadromuza dahil ettiğimiz Atabey Çiçek 1.88'lik boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çekiyor.

Karadeniz temsilcisinde geçen sezon 20'si ilk 11'de olmak üzere 22 karşılaşmada forma giyen tecrübeli oyuncu 7 gol kaydetti.

24 Temmuz 1995 Ankara doğumlu Atabey futbola altyapısına başladığı Gençlerbirliği'nde henüz 17 yaşında profesyonel oldu.

2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği'nde genç yaşında 6 Türkiye Kupası 1 de Süper Lig olmak üzere 7 maçta forma şansı bulan Atabey bekleneni veremeyince önce Boluspor'a ardından bir başka Ankara temsilcisi Hacettepespor'a kiralık verildi.

2014-2015 sezonunda 2.Lig'de Hacettepe formasıyla 34 lig maçına çıkan genç forvet rakip ağları 12 kez havalandırdı.

2015-2016 sezonunda tekrar döndüğü Gençlerbirliği'nde Bogdan Stancu'dan formayı bir türlü alamayınca devre arası tekrar Hacettepespor'a kiralandı.

Daha sonra sırasıyla Bandırmaspor, Adana Demirspor, Ümraniyespor ve Samsunspor takımlarında yakaladığı çıkışın ardından 2020-2021 sezonunda Belçika'nın yolunu tutarak Challenger Pro Lig (2.Lig) ekibi Westerlo takımına transfer olarak adını lejyonerler arasına yazdırdı.

Ligi 4.Bitiren KVC Westerlo takımında 26 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkarak rakip ağlara 15 gol göndermeyi başardı ve kariyer rekoru kırdı.

Bu performansı ile birçok Süper Lig ekibinin radarına giren Atabey tercihini Başakşehir'den yana kullanarak İstanbul'un yolunu tuttu.

Başakşehir'de 11 maçta forma şansı bulan golcü oyuncu bekleneni bir türlü veremedi.

Bandırmaspor, Kocaelispor ve son olarak 1461 takımlarında forma giyen Atabey Çiçek gelecek sezon kırmızı beyazlı ekibimizin gol umudu olacak.

Atabey U21 ve A2 Milli takımları dahil çıktığı 44 milli maçta 19 gol kaydetme başarısı gösterdi.

Lig kariyerinde ise Süper Lig 16 maçta (0)

1.Lig 142 (31) 2.Lig'de ise 101 maçta (35) olmak üzere 259 maçta rakip filelere 66 gol gönderdi.

Potansiyeli yüksek ancak inişli çıkışlı sezonlar yaşayan golcü oyuncu yüksek fizik kalitesi hava hakimiyeti toplu ve topsuz hızlı dripling yeteneği ile dikkat çekiyor.

Tecrübeli santrafordan Bandırmaspor, Westerlo ve Samsunspor performansı bekliyor kendisini yeniden kanıtlayacağı bir sezon diliyorum.

Hoşgeldin Atabey


 

 

AZAD DEMİR

Geldiği Takım : Beşiktaş U21

Yaş : 20

Mevkii : Sol Kanat - Forvet

Beşiktaş U21 takımından bir yıllığına kiralık olarak kadromuza kattığımız 20 yaşındaki Azad Demir hücumun her iki kanadında ve forvet hattında görev yapabiliyor.

17 Şubat 2004 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Azad Demir futbola Kavacıkspor'da başladı.

Daha sonra Beşiktaş alt yapısına geçen yetenekli oyuncu siyah beyazlı ekibin U19- U21 ve rezerv liginde forma şansı bulduğu 83 karşılaşmada rakip ağlara 31 gol gönderdi.

U15-U16 ve U18 olmak üzere toplam 10 kez millî formayı giyen genç hücum oyuncusu 1 gol kaydetti.

Teknik Direktörümüz Şenol Fidan'ın öğrencisi olan genç yetenek geçtiğimiz sezon Beşiktaş A Takımıyla Süper Lig'de Alanyaspor'a karşı 5 dakika forma şansı buldu.

Kulübümüz Batman Petrolspor'un taraftar kitlesi ve enerjik ambiyansı, kariyerinin henüz başında olan Azad Demir'e profesyonel gelişimi ve tecrübe edinmesi için ciddi bir fırsat olarak görüyorum.

 Mücadeleci ve pes etmeyen yapısı golü koklama ve son vuruş yeteneği ile dikkat çeken genç oyuncunun bu sezon sürpriz golcümüz olacağını umuyorum.

Umarım vereceği mücadele, göstereceği  performans atacağı goller yapacağı asistler ile sezon sonu hem kendisi hem kırmızı beyazlı ekibimiz kazançlı çıkar diyerek genç yeteneğe başarılı bir sezon diliyorum.

Hoşgeldin Azad


 Pazartesi günü : Yalçın Kılınç - Turgut Arda Görmüş

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?