Kırmızı – Beyaz Analiz - 8

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Kırmızı – Beyaz Analiz - 8
07-08-2024

Merhaba sevgili Petrolspor taraftarları ve sporseverler,

 Yeni bir sezona merhaba diyoruz.

 Heyecan dolu bir başlangıcın eşiğindeyiz.

 Nasıroğlu ailesinin sağladığı büyük destek ve sahiplenme ile birlikte, bu sezonu şampiyonluk parolasıyla karşılıyoruz.

Fernas Şirketler Grubunun finansal desteği ile yapılan kaliteli transferlerimizle birlikte, sahada büyük başarılar elde etmeye hazırlanıyoruz.

Kulübümüz, başarı dolu bir sezon için güçlü bir kadro oluşturma yolunda önemli adımlar attı. İç transferde Yusuf Balcıoğlu, Mustafa Hüseyin Seyhan,  Muzaffer Kocaer, Mertcan Dağlı, Enes Öztürk ve Sebat Gençlikapor'a kiralanan Ökkeş Karaoğlu ile devam kararı alan kırmızı beyazlı ekibimiz devam eden dış transfer harekatında ise bir çok yeni futbolcuyu renklerimize bağladı. Şimdi ise, yeni transferlerimizi sizlerle daha yakından tanıtmanın heyecanını yaşıyorum. İşte yeni sezonda takımımıza katılan transferlerimiz ve analizleri.


 

 MERT ÇAPAR

Geldiği Takım : Amedspor

Yaş : 27

Mevkii : Sol Kanat

Kırmızı beyazlı ekibimizin bu sezon ki flaş transferlerinden Mert Çapar geçtiğimiz sezonun İkinci devresinde katıldığı Amedspor'da 17 maçta 9 gol kaydederek şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

14 Temmuz 1997 yılında Aydın'da dünyaya gelen Mert Çapar futbola Nazilli Belediyespor alt yapısında başladı.

2015-2016 sezonunda Aydın temsilcisi ile profesyonel sözleşme imzalayıp 7 sezon siyah beyazlı formayı giydi.

Oynadığı futbol attığı ve attırdığı gollerle adından sıkça söz ettiren yetenekli kanat oyuncusu Nazilli Belediyespor ile bir küme düşme üzüntüsü bir de şampiyonluk sevinci yaşadı.

2022-2023 sezonunda ilk kez Nazilli dışında bir takıma imza atarak 2.Lig'de şampiyonluk kadrosu kuran Şanlıurfaspor'a transfer olan yetenekli oyuncu lig ve play-off maçlarında ki muhteşem performansını 17 golle süsleyerek pik sezonunu yaşadı ve sarı yeşilli ekibin Trendyol 1.Lig'e yükselmesinde başrol oynadı.

1.65'lik kısa boyuna uzun hikayeler ve başarılar sığdıran Mert Çapar 2020-2021 sezonda Nazilli Belediyespor ile 3.Lig, 2022-2023 sezonunda Şanlıurfaspor ve 2023-2024 sezonunda ise Amedspor ile 2.Lig olmak üzere son 4 yıla 3 şampiyonluk sığdırmayı başardı.

Dokuz yıllık profesyonel lig kariyerinde çıktığı 242 maçta rakip fileleri 65 kez havalandırmayı başaran sol kanat oyuncusu gollerini artık Petrolspor'umuz için atacak.

Sol kanatta yaptığı etkili driplingler ile teknik becerisini birleştirip kolay adam eksiltebilen rakip savunmaları çözen son vuruşları etkili kreatif bir oyuncu.

2016 yılından bu yana kırmızı beyazlı ekibimizde görmek istediğim yönetimlerimize önerdiğim ancak bu sezona astronomik bedelle nasip olan Mert Çapar kırmızı beyazlı ekibimizin bu sezon hücumda ki en önemli kozlarından biri olacak.

Hoşgeldin Mert Çapar…


 

FERHAT KAPLAN

Geldiği Takım : Adanaspor

Yaş : 35

Mevkii : Kaleci

TFF 1.Lig ekibi Adanaspor'dan kadromuza kattığımız 35 yaşında ki tecrübeli file bekçisi geçen sezon 10 maçta forma giydi kalesinde 9 gol gördü.

10 maçın 5'inde kalesini gole kapatan 1.90 boyunda ki tecrübeli eldiven yıllarca Süper Lig'de forma giydi.

2023-2024 sezonunun ligin ilk devresini Tuzlaspor ikinci devresini Adanaspor'da geçiren Ferhat Kaplan toplam 22 maçta görev yaptı.

7 Ocak 1989 yılında İzmir Menemen'de dünyaya gelen Ferhat futbola Metaspor'da başladı.

Daha sonra Çanakkale Dardanelspor altyapısına transfer olan tecrübeli eldiven Dardanelspor ile uzun sürecek profesyonel kariyerinin ilk imzasını atıp kırmızı beyazlı ekipte 5 sezon forma giydi.

Başarılı maçlar çıkararak 2012-2013 sezonunda Ankara'nın Süper Lig temsilcisi Gençlerbirliği'ne 23 yaşında transfer olan tecrübeli eldiven dört sezonda lig ve kupada toplam 42 maça çıktı.

2016-2017 sezonunda Akdeniz bölgesinin Süper Lig temsilcisi  Antalyaspor'a transfer olan başarılı file bekçisi 5 sezonda lig ve kupada 70 maçta forma giydi.

Daha sonra sırasıyla Adana Demirspor, Giresunspor, Tuzlaspor ve son olarak Adanaspor'da görev yapan tecrübeli kaleci TFF 2.Lig'de 78, Trendyol 1.Lig'de 43, Süper Lig'de ise 103 kez olmak üzere toplam 224 profesyonel lig müsabakasında forma giydi.

12 kez Türkiye U-18, 5 kez Türkiye U-19 ve 1 kez de Türkiye U-20 forması olmak üzere toplam 18 kez millî formayı giyen Ferhat Kaplan 1'de gol kaydetti.

Kaplan golünü Kuzey İrlanda'ya attı.

Tecrübeli eldivene Yusuf Balcıoğlu ile gireceği ve kırmızı beyazlı ekibimize yarayacak olan forma rekabetinde başarılar diliyorum.

Hoşgeldin Ferhat Kaplan.

***

Teknik Direktörümüz ve 16 yeni transferimizi tanımayanlar için analiz etmeye çalıştım.

Hatam varsa affola diyor, yapılacak yeni transferlerimizin analizlerinde görüşmek üzere diyorum.

Her şey Batman Petrolspor’un başarısı için…

Dostçakalınız…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?