Okurdan gelenler…

Recep Kavuş
Recep Kavuş
Okurdan gelenler…
19-09-2024

Benim en büyük moral kaynağı ve destekçim 35 yıllık gazetecilik mesleğinde biriktirdiğim her kesimden okurlarımdır.

En zorlandığım ve en sıkıldığım bunaldığım dönemde okurların desteği ilaç gibi geliyor.

Sosyal medya, telefon, mesaj ve yüz yüze yaptığım görüşmelerde sürekli yazılarımla ilgili mesajlar alıyorum.

Cadde ve sokakta da tanıdık tanımadık okurlardan olumlu tepkiler alıyorum.

İnternet yolu ile kıtalar ötesinden mesajlar alıyorum.

Batman gündemini ve gelişmeleri bizim yazılarımızdan takip ettiğini söyleyen çok okurum var.

Hepsinin ilgisi ve desteği için teşekkürlerimi iletiyorum.

Okurlardan çeşitli iletişim araçları üzerinden gelen yazıları bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

90’lı yılları unuttunuz mu?

Yazıma gelen ve isminin yazılmasını istemeyen bir okur;

..:

Tarafsız gözle ve her iki tarafın vicdanına seslenmek gerek.  Yazınız doğru bir amaca hizmet ediyor. Allah sizden razı olsun. Ben şahsen kimsen bizi 90’lara döndürebileceğine ihtimal vermiyorum. Toplum eski manipüle edilecek toplum değil. Bugün olduğundan çok daha iyi bir sosyal barış tesis edebileceğimize inanıyorum. Bunun için uğraşmak gerekecek. Duyarlılığınız için teşekkürler.

Şehir içi yollarda kişiye özel park alanı mı olurmuş, yazıma gelen bir mesaj;

Serhat Dursun

Sayın Recep Kavuş kaleminize sağlık gerçekten çok güzel sorunlara değiniyorsunuz. Kaleminiz her daim keskin olsun, işte gerçek gazetecilik budur cesurca kimseden sözünü esirgemeden haksızlık karşısında durmaktır. Sonsöz gazetesi sizin gibi değerli bir yazara sahip olduğu için gerçekten çok şanslı bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Batman'a zaten kimsenin sahip çıktığı yok ne kabinedeki Batmanlı bakanın, nede Batman Milletvekillerinin (Ferhat Nasıroğlu hariç; elinden geldiğince imkanları doğrultusunda birşeyler yapmaya çalışıyor) nede Batman Belediyesi'nin en azından Sonsöz Gazetesi olarak bir sosyolog gibi Batman kentindeki tüm sorunları gece gündüz demeden cesurca keskin bir kalemle dile getirin tüm Batman halkı arkanızdadır. Bir yazınız ile çoğu milletvekilinden daha etkili olabilirsiniz. Basın dijitalleşme ile daha da önemli bir noktaya gelecek. Bol bol yazı kaleme alın geçmişe dönük baktığınızda iyi ki bu kadar yazı yazmışım diyeceksiniz. Sonsöz Gazetesi belki bundan 100 sene sonra da var olacaktır. Çocuklarınız ya da torunlariniz, akrabalarıniz bu yazıları okuyacaklardır. Bu yazılar da bir mirastır. Batman Çağdaş Gazetesi ile Sonsöz gazetesi başa baş gidiyor. Ben bir okuyucu olarak iki gazeteyi de çok iyi takip ediyorum. Ama Sonsöz Gazetesinin ilk kurulduğu yayına başladığı günü dün gibi hatırlıyorum. Batman kenti var olduğu sürece Sonsöz Gazetesi de var olacaktır. Çünkü hiçbir işletme kapanmak amacıyla kurulmaz. Ebediyete kadar devam etmek amacıyla kurulur. Çok iyi yönetilirse bundan 200 yıl sonra bile Sonsöz Gazetesi büyükşehir olan bir Batman'da varlığını sürdürecektir. Çünkü basın sektörü asla yok olmayacak ve her geçen daha da önemli hale gelecektir. Sizden ricam bu şehrin trafik sorunu için bir Metro projesi ile ilgili bir yazı kaleme almanız, milletvekilleri bunu hiç gündeme bile getirmediler. Bu şehrin trafik sorunun tek çözüm noktasının tüm şehri çevreyelen bir metro hattı projesi bu proje şehirdeki trafik sorununu kökten çözecektir. Batman Büyükşehir'e aday bir şehir bir metro inşaatı bitimi en az 6 seneyi buluyor. Şimdiden temeli atılmalı, kaliteli ulaşım ile şehir daha da çok gelişecektir.

Trafikte değil iyilikte yarışın başlıklı yazıma gelen yorum;

Serhat Dursun;

Sonsöz Gazetesi olarak başlıklarınız ilgi çekici olsun vatandaş merak edip içeriğini okumak istesin. Öyle ilgi çekici haber başlıkları atın ki gazetenin okunma sayısı artsın. Başlık ne kadar ilgi çekici olursa o kadar iyi olur bir gazete için yalan yanlış başlıklar kastetmiyorum. Mesela Trafikte yeni Trend İyilik Yarışı gibi Sonsöz Gazetesi olarak sürekli kendinizi yenileyin, sürekli geliştirin. Sayın Recep Kavuş deneyimli bir gazetecisiniz günlük en az 3 haber yazısı yazabilirsiniz. Öyle bir performans ortaya koyun ki Sonsöz gazetesi yerel basının en iyi gazetesi olsun. Öyle haber değeri yüksek yazılar yazın ki çok ciddi haberler ilgi çekici önemli, kaliteli Sonsöz Gazetesinin okuyucu sayısı artsın. Sonsöz Gazetesi bütçesini güçlendirmek için şehirdeki iş insanları reklam anlaşmaları yapsın. Sponsorluklar edinsin. Özelikle turizm otelcilik sektörünün reklama çok ihtiyacı var. Gazetecilik yüksek düzeyde girişken olmayı gerektirir. Şehirde eğer hizmet kalitesinden emin olduğunuz firma sahipleri varsa bayağı reklam anlaşmaları yapılabilir. Batman Sonsöz yani yerel basın bütçesi ne kadar güçlü olursa o kadar iyi teknolojik araçlar, ekipman, kaliteli yazılar, kaliteli resimler, logolar, siteler oluşturulabilir. Bunun için sürekli kendini yenilemek gelişime ayak uydurmak gerekir. Sonsöz gazetesi gazete olarak Batman'ın tarihini, sosyolojisini, kültürünü, yaşantısını, geçmişini anlatan güzel bir kitap çıkarabilir. Bu kitabın "Batman’ın Sesi: Sonsöz’den Yansıyanlar" olabilir mesela gazete sürekli olarak kendini yenilemeli çalışanların performanslarını artıracak projelerde aynı zamanda ortaya koyarak yoluna emin adımlarla devam etmelidir. Sonsöz Gazetesinde bir ışık gördüğüm için bunları yazıyorum, yerel basının güçlü olması halkın sesi olması birçok milletvekilinden daha etkili bir argüman olduğuna inandığım için bunları dile getiriyorum, yoksa banane haberi okur geçerim.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?