Takdir sizin!...

Ercan Atay
Ercan Atay
Takdir sizin!...
12-07-2024

Belediyenin 122 personel alımı ile ilgili olarak dile getirdiğim bazı konulara aynı gün Yetkililer açıklama yapıp, İŞKUR’u suçlayıcı bazı bilgileri kamuoyu ile paylaştılar. Ardından dün bu kez İŞKUR açıklama yaparak, Belediyeye yanıt verdi.

Belediye ayrıca dün kaleme aldığım “Sizin Farkınız Olmalı” başlıklı makaleye de yanıt gönderdi.

İki resmî kurumda ayrı telden çalıp, farklı şeyler söylüyor. İsterseniz Belediyenin şahsıma gönderilen açıklaması ile İŞKUR’un duyurusunu sizlerle paylaşalım bakalım kim doğru söylüyor takdir sizin;

***

-“Sayın Ercan ATAY; 10.07.2024 tarihli “Sizin farkınız Olmalı” başlıklı köşe yazınızda yaptığınız yorum ve açıklamalar belediyemiz ve belediye eş başkanımız hakkında yanlış bilgiler içermektedir.

Belediyeye alınacak olan 122 personel alım ilanı ile ilgili verdiğiniz bilgiler eksik ve yanlıştır. Süreç tamamıyla yasal prosedür içerisinde yürütülmüştür. Personel alım kararı alındıktan sonra ilan yayımlanmak üzere İŞ KUR Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilmiştir. İŞKUR bir aydır çeşitli bahanelerle işçi ilanını yayınlamaktan imtina etmiştir. 8 Temmuzda yayımlanması gereken ilan her ne hikmet ise İŞKUR sitesinde yarım saat yayımlandıktan sonra kapanmıştır. Müdürlük yetkilileri sitede teknik arıza meydana geldi gerekçesini bildirmişlerdir. Bunun üzerine yayımlanması için ilan tekrar İŞ KUR Müdürlüğüne gönderilmiş ve ertesi gün tekrar yayımlanması sağlanmıştır. İşin ilginç tarafı sitede yayımı kaldırılan veya görünmeyen ilan Batman dışındaki ulusal basın içerisinde sayılan Aydınlık gazetesinde yer bulmuş ve yayılması sağlanmıştır(!) 8 Temmuz tarihli bu bilgi sızdırılması da tarafımızdan belirlenmiş ve bu durum dikkate alınarak ilan 9 Temmuzda tekrar yayımlanmıştır.

 İlanın yayımlanmasından sonra gelen başvurular ilanda belirtilen saate kadar alınmış bu arada kuyrukta bekleyen başvurucuların mağduriyet yaşamaması için son başvurucuya kadar herkesin başvuru dosyası kabul edilmiştir.

Kendi adamlarını rant karşılığı işe alma iddiası mesnetsiz, yanlış ve yalan bir ithamdır. Belediye yönetimi halkın % 64.52’lik kesiminin desteği ile göreve gelmiş ve halkımızın tamamını temsil eden bir anlayışın temsilcisidir. Rant karşılığı alınan tek bir kişinin alındığının ispatı durumunda yasal ve etik değerler gereği ne yapılması gerekiyorsa da yerine getirmeye hazırdır.

Özel bölümlerin açılması, sınav günü duyuru yapmamız söz konusu değildir. Duyuru başvuru alımı ilanıdır. İhtiyaç duyulan işler belirtilmiştir. İlanda başvuru tarihi belirlenmiştir. Sınav yapılmamıştır. Yapılmayan sınavı yapılmış gibi gösterme personel alımı yapılmış gibi göstermek doğru değildir.

Halka ihanet edenlerin karşısında olan anlayışın temsilcileri olan yönetimimiz hiçbir zaman halkın desteğini yanlış amaçlar için kullanmamış kullanmayacaktır. Yönetimimiz ve Belediye Eş başkanımız göreve geldiğinden itibaren her açıklamasında halkımızın hizmetinde olduğunu karar süreçlerini beraber yürüteceğini ortaya koymasına rağmen konu ile ilgili olarak yorumlamalarınız kabul edilemez.”

***

Evet… İsterseniz şimdi de İŞKUR’un açıklamasına şöyle bir göz atalım;

-“Batman Belediyesi tarafından yürütülen 122 kişilik personel istihdamına ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan haklı eleştirilere karşı Batman Belediyesi’nce yapılan kamu kurumlarını suçlayıcı açıklamalara cevap verme ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirme zaruriyeti hasıl olmuştur. Batman Belediyesi’nce istihdam edilmek üzere çeşitli branşları kapsayan 122 kişilik istihdam ilanı 04.07.2024 tarihinde İŞKUR İl Müdürlüğümüze teslim edilmiş, yapılan incelemede eksik evrak bulunduğundan ötürü talep edilen ilan evrakları eksikliklerin giderilmesi için Batman Belediyesine iade edilmiştir. 122 kişilik ilan talebi 08.07.2024 tarihinde İŞKUR İl Müdürlüğümüze eksiksiz olarak iletilmiş ve 09.07.2024 tarihinde Batman Belediyesince talep edildiği şekliyle 1 günlük olarak yayımlanmıştır. Batman Belediyesi’nin bizzat talep ettiği ilan ve başvuru süresi aynı gün olmak üzere sadece 1 gündür. Başvuru sürecindeki ilan sürelerini belirleme yetkisi tamamen başvuruda bulunan Batman belediyesine aittir. İŞKUR İl Müdürlüğünün ilan sürelerini belirleme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. İlgi ilan başvuru süresinin sadece 1 günlük olmasından ötürü başvuruda bulunamayan gençlerimiz başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden yükselen haklı tepkilerine cevap veremeyen Batman Belediyesi her zamanki gibi suçu yansıtma yoluna giderek kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Batman Belediyesi’nce İŞKUR İl Müdürlüğüne gönderilen ve aşağıda yer alan ıslak imzalı tüm resmi evrakları kamuoyunun taktirine sunarız.”

Aynen öyle bizlerde olan bitenlerin tamamını ve kimi doğru söyleyip söylemediğini siz değerli halkımıza bırakıyoruz.

Takdir sizin…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mustafa durmaz 2 ay önce
Ercan hocam Batman Belediyesi işçi alımında çok başvuru olmaması için böyle bir yol denendi,tepkiler olunca hızlı bir kararla 2.gün sonuna sarkitildi. Şahsen Eşbaşkan Gülistan (İradesini tam ortaya koyamamasi ) durumu olsa bile onun pek suçunun olduğunu zannetmiyorum. İmza yetkisine sahip olabilir ,fakat karar genellikle Amed yönetimi yada Avrupa lobisi tarafından alınıyor. Tek-Tük Güçlü aileler 3-5 kişi kontenjan-Referans olarak bu durumlarda kendi yakinlarini işe koyuyorlar,tabii bunda bölüşme usulü olduğu için kimse kimseyi ele vermiyor,aksi durumda çatişiyorlar. Fakat geri kalan genellikle yukarda söylediğim tarzda müdahaleler oluyor. İşin özü Bedel; iş veya ihale olarak yansıyor.. Liyakat, iş tecrübesi çok aranan-sorgulanan kriterler değil.