Amellerde ihlas ve samimiyet şarttır (2)

Amellerde ihlas ve samimiyet şarttır (2)

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla. 

Tüm övgüler-tüm takdirler-tüm beğeniler, Alemlerin sahibi, alemlerin besleyeni ve terbiye edip yetiştiricisi olan Allah’a mahsustur

Değerli Okurlar; İhlas ve samimiyetle ilgili, yolculukları sırasında Mağaraya sıkışan üç arkadaşın meselesinden, sıkıştıkları o mağaradan sadece Cenabı Allah’ın sayesinde kurtulduklarından söz etmiştik.

Bu üç arkadaşın aslında çok fazladan yaptıkları fazla bir amelleri yoktu. Amellerinden ziyade, bu amellerinde gösterdikleri ihlas ve samimiyetti onları o sıkıntıdan ve çıkmazdan kurtaran.

Allah'ın Resulüne, Allah'a hangi amel daha sevgilidir diye sorulduğunda, -"az dahi olsa devamlısı" diye cevap vermiştir.

Evet, kıymetli okurlar: Zorlukları kolaylaştıran, çıkmazları açan, olmazları olur hale getiren, çok amelden ziyade o amellerde olması gereken ihlas ve samimiyete bağlıdır.

Ancak samimi ve ihlaslı olduğumuz müddetçe Allah bizi sıkıntılardan kurtaracak ve amellerimizi kabul edecektir.

Bir kişi Resulullah sav’e gelerek "Allah rızasıyla beraber, nam yapmak maksadıyla harp eden bir adam sevap alabilir mi" diye sordu. Resulullah sav: "Hiçbir şey alamaz." cevabını verdi. Ve 3 defa tekrar ettikten sonra şöyle buyurdu: Allah cc Sadece kendi rızasını kazanmak için, samimi olarak yapılan amelleri kabul eder." dedi.

Samimi ve ihlaslı olduğumuz zaman ne oluyor ?. Efendimiz as buyuruyor: "Ne mutlu, Allah'a iman ve inancında samimi olanlara! Onlar, yolları aydınlatan  kandiller gibi birer hidayet rehberidirler. Onların üzerinden bütün sonu karanlık ve ahlaksızlıklar kalkar.(doğru yoldan ayrılıp, tehlikeli ve kötü yollara düşmezler ve onun rahmetine nail olurlar)"buyurdu

Kıymetli okurlar! Kendimize su soruları soralım ve biraz düşünelim. Peki bir sürü emek vererek yaptığımız bunca amellerimizde ya ihlas yoksa ya samimiyet yoksa ya Allah rızası yoksa ne olacak. Bunların Allah huzurundaki karşılığı ne olacak. Hiç merak edip düşündük mü.? Deiğlse Allah muhafaza koskocaman bir sıfırdan öte olmayacaktır..

Acaba;

*Yaptığımız amellerin sadece Allah'a ait olup olmadığını biliyor muyuz?

Sadece Allah'a ait olup olmadığını nasıl ayırt edeceğimizi biliyor muyuz?.

*Yaptıklarımıza, Allah'la beraber birilerini de ortak ediyor muyuz.?

*Yaptığımız tüm muamelelerimizde, Allah'la beraber başkalarını da memnun etme, razı etme amacı taşıyor muyuz ?

*Toplum içindeyken yapıyor olduklarımızı yalnızken de o aşk ve iştiyakla   yapabiliyor muyuz ?... ve daha niceleri,,,

Kıymetli okurlar: Kendimizi bu konularda çok ama çok ciddi bir şekilde sorguya çekmeliyiz ve kontrol etmeliyiz.

Çünkü sadece Allah rızası için olan ameller hariç. diğer tüm amellerin cehenneme atılacağını unutmamalıyız.

O halde: Madem bir sürü emek vererek ve bir sürü masraf ederek yaptığımız, bir sürü zaman harcadığımız hareket ve amellerimizin, boşa çıkmaması için tüm yaptıklarımızı gözden geçirelim. Bunların içerisinde kaçta kaçının Allah'ın rızasını kazanmaya yönelik olduğunu, ihlaslı ve samimi olduğunu düşünelim. Boşa gideceğini, cehennem ateşine atılacağını bildiğimiz amellerden uzak durmalıyız. Amellerimizde, Allah'ın rızasını kazanmaya, ihlaslı ve samimi olmaya yönelik hareketler olmasına dikkat edelim.

Mevlam, Bütün amellerimizi sadece kendisinin rızasını kazanmaya yönelik olan amellerden eylesin.

Amellerimizde ihlaslı ve samimi olmayı nasip etsin. Ve Ahirette amelleri boşa çıkmayanlardan, ateşe atılmayanlardan eylesin. Bilakis, Allah'ın hoşnut olacağı, razı olacağı amelleri cümlemizi nasip etsin. Ve cümlemizi tüm şeytanlardan ve onların avanesi olanların şerlerinden muhafaza etsin.  AMİN

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ