Batman Belediyesi bu testi geçer mi?

Batman Belediyesi bu testi geçer mi?
05-06-2024

Üç gün önce “Ağaç kesen esnafa 10 ağaç hibe cezası” haberini okuyunca, takdir edilecek bir uygulama dedim.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ağaçların kesilmesinin önüne geçmek, ekolojik dengeyi korumak amacıyla, GAP Mahallesinde dükkânının önündeki ağacı kesen esnafa 5 dut, 4 selvi ve 1 büyük çam ağacı alma cezası verdi.

Daha önce de farklı bir mahallede; Batman merkez Kıbrıs Şehitleri Bulvarında kaldırımdaki ağacı izinsiz olarak kesen esnafa, Belediye Zabıta Müdürlüğü, para cezası yerine 5 ağaç fidanı aldırıp belediyeye hibe ettirmişti.

Tam da bununla ilgili güzel bir uygulama, güzel bir çalışma, yerinde bir ceza diye yazı yazacakken, aynı gün içerisinde gittiğim Batman Belediyesine ait Sağlık Merkezinde ki arka tarafında küçük de olsa ağaçlarla zenginleştirilmiş güzel bir bahçesi var, en az 5 ağacın dibinden kesilerek ortadan kaldırıldığına tanık oldum.

Şimdi ne demeli buna?

Bu ne perhiz ne lahana turşusu dense yeridir.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, belediyenin alt birimlerinden Sağlık Merkezi’nin bahçesinde kesilen ağaçlardan haberdar mı?

Haberi mi olmadı?

Mümkün değil çünkü öğrenebildiğim kadarıyla, Sağlık Merkezinin kimi çalışanları ağaçları kestirmemek için direndiyse de maalesef kesilmesinin önüne geçememişler.

Ve hatta kesilmeden önce, yine belediyenin bir diğer birimi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden uzman çağrılmak istenmiş ama söz konusu uzman gelmek yerine fotoğraf çektirip kendisine gönderilmesini isteyerek üşenip de yerinden kalkıp gelmemiş, deniyor.

Ve maalesef ağaçlar dibinden kesilerek katledilmiş.

Hadi bakalım. Bu olay ve olaya dair sergileyeceğiniz tavrınız, izinsiz ağaç kesen esnafa ceza keserken, basına servis ettiğiniz haberde kullandığınız

“Ekolojik dengeyi korumak ve Batman'ın yeşil doğasına sahip çıkmak politikasını önemseyen Belediyemiz her birimiyle bu doğrultuda hareket etmeye devam ediyor.”

İfadelerinizin samimiyet testi olsun.

Bakalım hangi birim müdürünüzü cezalandıracaksınız?

Bahçesindeki ağaca sahip çıkmayan ve kesilmesine izin veren, belki de kesilmesi talebinde bulunan Sağlık Merkezi Müdürünüzü mü?

Uzman istendiği halde yerinden kalkıp da gelmeyen ve fotoğrafla kesilmesine izin veren uzmanın bağlı olduğu Park ve Bahçeler Müdürünüzü mü?

Ya da esnafa ceza kesmekte cesur ama kendi bahçesindeki ağaçların kesilmesine kör ve sağır davranan Zabıta Müdürünüzü mü?

Hepsine ya da hangilerine ceza kesip, kaç ağaç aldırıp hibe ettireceksiniz?  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?