Batman’da uygunsuz görüntülerle tuzağa kimler düştü?

Batman’da uygunsuz görüntülerle tuzağa kimler düştü?
25-06-2024

Batman’da her gün farklı bir suç ve şantaj yapılanması ortaya çıkıyor.

Bugüne kadar onlarca Batmanlı, kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıtan kişiler tarafından ‘örgütle bağlantınız var’ denilerek dolandırıldı.

Dolandırıcılar, vatandaşın banka hesabı ya da kredi kartı ile ilgili bir problemi ya da para iadesini öne sürerek vatandaşların banka hesaplarından para çekiyor.

‘Chip/puan kazandınız’ deyip para iadesini için vatandaşın banka hesabı detaylarını ele geçirip işlem yapıyorlar.

Dolandırıcılar, çağrı merkezi numaralarına benzer numaralarla vatandaşları arayarak, kendilerini kamu ya da banka çalışanı olarak tanıtıyor, gönderdikleri SMS ya da bağlantı linki üzerinden hesap bilgilerini ele geçiriyor.

Vatandaşın sosyal medya hesaplarını ele geçirerek tanıdıklarına ulaşan dolandırıcılar “100 bin TL kazandım teyitli, onaylı olarak. Sen de kazanmak ister misin?” şeklinde paylaşımlar yaparak başka vatandaşları da dolandırabiliyor.

Bugüne kadar bu tür yol ve yöntemlerle birçok kişi dolandırıldı.

Son dolandırıcılık olayı ise tüm bunlardan daha farklı ve tehlikeli.

Hem onur kırıcı hem ahlaksızca bir yöntem.   

İşin en acısı ise birçok kişinin bu tuzağa düşmesidir.

Sosyal medya üzerinden erkeklerle iletişime geçerek sözü cinselliğe getirerek şantaj kuran ekip, Batmanda birçok kişiyi dolandırdı.

Yaptığım araştırmaya göre ise sosyal medya ve Whatsapp üzerinden erkeklerle görüşmeye başlayan, sonra bir şekilde konuyu cinselliğe getirip uygunsuz fotoğraflar gönderen sonra da karşı taraftan aynı fotoğrafları isteyen dolandırıcılık çetesinin kadın üyeleri. bu güne kadar birçok kişiyi tuzağa düşürdü.

Bu  yönde kolluk kuvvetleri ve adliyeye yansıyan dosyalar da oluşmaya başladı.

Aralarında köy ve aşiret ağası, iş insanı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu kişiler, uygunsuz görüntüleri nedeni ile dolandırıcılara milyonlarca lira para kaptırmak zorunda kalmış.

Uygunsuz görüntülere ulaşarak dolandırıcılık yoluna başvuranlar ise  sahte isimlerle sosyal medya hesabı açıyor, avına düşürdükleri erkeklerle cinsellik üzerine sohbete başlıyormuş.

Sohbet esnasında canlı yayında soyunarak karşı tarafı tahrik ediyorlarmış.

Karşıdakinin de soyunmasını sağlayıp görüntüleri kaydediyorlar.

Görüntü kaydını elinde bulunduran şebeke üyeleri, kadının babası, ağabeyi veya yakını olduğunu söyleyerek erkekleri arayıp kızlarının telefonunda bazı görüntülere rastladıklarını söylüyor, küfür, hakaret ve tehdide başlıyor.

“Ya kızla evlenirsin ya sana zarar veririz ya da seni mahkemeye veririz” deyip uygunsuz görüntü sahibini tehdit ediyorlar.

Adamdan geri dönüş olmayınca bu sefer sahte avukat devreye giriyor, yüksek meblağda maddi ve manevi dava açtıklarını söyleyerek, görüntü ve sahte suç duyurusu belgelerini adama gönderiyorlar.

Para karşılığında uzlaşma sağlanırsa davayı geri çekeceklerini söylüyorlar.

Bu da tutmazsa, bu sefer adamın çıplak görüntülerini ve ses kayıtlarını ailesine ve yakın çevresine göndereceklerini, ayrıca sosyal medyada paylaşacaklarını söylüyorlar.

Tuzağa düşen şahıslar, korkudan dolayı şebekenin her isteğini kabul etmek zorunda kalıyor.

Bugüne kadar  bazı kişiler şebeke hakkında suç duyurusunda bulunurken,  bazı kişiler de yaptığı yanlıştan dolayı suç duyurusunda bulunmadı.

Şantaj sonucu bugüne kadar birçok kişi ise çete üyelerine para kaptırdı.

Bunların arasında birçok tanınan isimden de söz ediliyor.

Şebekelerin ellerinde görüntüler olduğu için birçok kişi, sesini çıkaramıyor.

Batmanda kim tuzağa düştü, kimler düşmedi tam olarak bilinmiyor.

Önemli bu şebekelerin çökertilmesini sağlamak ve bir daha tuzağa düşmemektir.

Her şeyden önemlisi de Batmanlılar, dolandırıcı ve şantajcılara karşı uyanık olmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?