Batman Üniversitesinde ilkler…

Batman Üniversitesinde ilkler…

Prof. Dr. İdris Demir’in Batman Üniversitesinde göreve başlamasından sonra üniversitede bana göre müthiş değişim ve dönüşüm gerçekleşti.

Yaklaşık 2 yıllık yeni dönemde birçok ilke imza atıldı.

Rektörün ilk icraatı özel güvenlik görevlileri, bahçıvan, bahçede kümeslik, özel temizlikçisi bulunan ve küçük bir sarayı andıran rektörlük konutunu bir fakülte binası yapımı karşılığında takas etmek oldu.

Kolay kolay kimsenin vazgeçemediği bir olanak ve konfordan bir an bile düşünmeden vazgeçti.

Bu adımla birlikte Rektör Demir’in bilgisi, heyecanı ve özverisinden kaynaklı üniversiteden beklentiler de arttı.

Mesela Batman Üniversitesine kazandırılan dış fakültesinde eğitime başlanması, Batmana Tıp Fakültesi ile Ziraat Fakültelerinin kazandırılması, Teknokent’in biran önce faaliyete geçirilmesi gibi daha birçok ilke imza atılması yönünde beklentiler var.

Bunun için de elbette çabalıyor Sayın Demir.

Ne mi yapıyor?

YÖK’te ve Ankara’da siyasilerle üniversiteye kazanımlar sağlamak için durmadan uğraş veriyor.

Batman Üniversitesi, bu uğraşlar neticesinde iki yıllık süreçte birçok ilki gerçekleştirmiş oldu.

Bunların bir kaçını sıralayacak olursak;

Batman Üniversitesi, enerji ihtisas olmasında pilot üniversite seçildi. Böylece Türkiye’de 22 pilot üniversite arasına girmeyi başardı.

Batman halk kültürü ile ilgili materyal ve arşiv oluşturmak için belgesel projesi için çalışmalar gerçekleştirildi.

Üniversitede öğrenciler için ücretsiz yemek projesi hayata geçirildi.

Merhum Necat Nasıroğlu Proje Yarışmaları kapsamında dijital teknolojiler temalı proje yarışması ile katılımcıların projeleri hayata geçildi.

Uluslararası ve ulusal düzeyde kongre, panel, sempozyum ve zirveler düzenlendi.

Yabancı dil kursları ve eğitim programlarına ağırlık verildi.

Batman Vizyon 2030 arama konferansı, yarışmalar ve turnuvalar gerçekleştirildi.

Enerjide dijital teknolojiler alanında fikir ve ürün başvurularının değerlendirileceği Genç İstihdamın Teşviki Girişimcilik Yarışmaları tertiplendi.

Ulusal ve uluslararası üniversitelerle işbirliği protokolleri imzalandı.

Batman tarihinde il kez 16 Aralık 2021 tarihinde bir YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman’ı ziyaret etti.

Yine il kez Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ile Batman Üniversitesinin iş birliğiyle Cumhuriyetin 98. yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, üniversite tarafından düzenlenen Genç Anne Babaların Dijital Ebeveynlik Farkındalığını Geliştirme Projesi tanıtım toplantısına katılmak üzere üniversite davetiyle Batman geldi.

Üniversitenin öğrenci odaklı olması ve hayata geçirilen her projede öğrencilerin de katkısını sağlamak ve sorunlarını dinlemek için Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından Kantin Buluşmaları başlatıldı. Bu buluşmalarda Rektör Demir, öğrencilerle sık sık bir araya gelmeye başladı.

Askıda bilet uygulaması başlatılarak Batman Üniversitesi Koruma ve Geliştirme Vakfı aracılığıyla Batı Raman Kampüsünde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşım ücretleri karşılandı.

 

Sık sık üniversitedeki gelişmeleri kaleme aldığımdan dolayı önceki dönem yönetimine yakın olanlar bana ‘Rektör İdris Demir Batmanlı diye onu başarılı görüyorsun’ eleştirisinde bulunuyor.

Ben de onlara ‘Hayır hem Batmanlı olduğu için hem de özverili, dürüst ve samimi bulduğum için başarılı buluyorum’ diyorum.

Peki, eksiklikler, yanlışları ve yetmezlikler hiç yok mu?

Elbette var, ama eksiler ve artıları yan yana koyduğumda bana göre artıları daha çoktur.

Eksiklikleri ve yeni yılda üniversite yönetiminden beklentileri de önümüzdeki günlerde kaleme alacağım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
Mustafa Kemal
Mustafa Kemal 2 yıl önce
YÖK Başkanı, üniversitede yaşanan ayrimcilik, kayırma eş -dostu işe alma olaylarından ziyaret etmiş olmalı. Kantinde öğrencilerle buluşuyormuş. Ne büyük iş. Tebrik ediyorum. Az iş çok reklam .Beyefendi siz iyi gözlem yapamiyorsunuz. Üniversitede rezillik almış başını gidiyor. Siz hâlâ kantin diyorsunuz. Duymadım görmedim bilmiyorum. Dewam