Bela yağacak

Bela yağacak
04-10-2024

Sevgili okur, Şu on beş şeyi yapan topluluklara bela yağar belalar yağacak ve de durmayacak!

Dikkat edelim!

Rahman ve rahim olan yüce Allah'ın adıyla.

Tüm övgü ve takdirler Allah'a mahsustur. Salat ve selam Kainatın efendisi, rehber ve rahmet Peygamberi efendimiz Muhammed s.a.v’me, tertemiz ehli beytine, güzide ashabına ve kıyamete kadar onların izinden şaşmadan yürüyen tüm bahtiyar müminlerin üzerine olsun.

Yüce Allah buyuruyor:

“Ey insanlar! Allah, içinizden iman eden ve bu imanın gereği olarak dürüst ve erdemli davranışlar ortaya koyanlara söz vermiştir:

Onlardan önce gelip geçen dürüst ve erdemli milletleri egemen kıldığı gibi, onları da yeryüzünde egemen kılacak, onlar için beğendiği inanç sistemini ve bu inanca bağlı hayat tarzını hem gönüllerde, hem de yeryüzünde sapasağlam yerleştirecek ve yaşadıkları sıkıntıların, korkuların ardından onları güvenlik ve esenliğe kavuşturacaktır.  Öyle bir emniyet ki, güven ki; yalnızca Bana kulluk eder, hiç kimseyi ve hiçbir şeyi Bana ortak koşmazlar.

 Her yer ve her iş Allah’ın hâkimiyetine girer ve İslama göre şekillenir.

Bütün bunlardan sonra, her kim inkâra saplanacak olursa, kesinlikle yoldan çıkmış demektir. ” buyurmaktadır. (Nur,55)

KURTULUŞ REÇETESİ

Bunun gereği bir Müslümanlık yaşanmazsa ümmet perişan olur. İnsanlık perişan olur. Yüce Peygamber s.a.v; Ümmetim şu on beş şeyi yaparsa Bela ve musibetlere maruz kalır.       İşte o bela ve musibetlere maruz bırakan maddeler:

1: Devletin hazinesi, belli insanlar tarafından ganimet olarak kullanıldığı zaman.

Çarçur edildiği, amacının dışında kullanıldığı, peşkeş çekildiği, belli ve imtiyazlı zümrelerin menfaatine sunulduğu zaman,

2: Emanetler ganimet olarak görüldüğü zaman. Emanete İhanet edildiği zaman. Emanetlere karşı hassasiyetin gösterilmediği, sadakatın kalmadığı ve önemsiz görüldüğü zaman.

*Müslümanı yakından ilgilendiren bir madde. Kişiyi aynı zaman da, münafık olmaya iten alametlerindendir.

3: Zekat eksiltildiği zaman, eksik verildiği zaman. Verilmediği zaman. Zekat namazla beraber zikredilen bir ibadettir dinimizde. Sosyal dengeyi sağlayan -Birlik ve berberliği pekiştiren, kardeşliği tesis eden, nifak, anarşi, huzursuzluk ve hırsızlığı ortadan kaldıran bir özellik taşımaktadır.

4: Erkeğin bayanına itaat ettiği zaman. Emri altına girdiği zaman. Yani Gayri islami ve uygun olmayan İstek ve arzularıyla yönlendiği zaman. Yine Peygamberimiz s.a.v buyuruyor: “İdarecisi, yöneticisi, sevk ve idarecisi bayan olan bir kavim iflah etmez” diye buyurmaktadır. Şerre ve kötülüğe götürücü yolların ve uygulamaların diretilmesi dışında, kadının erkeğine itaati mecburidir. Bu durum dengeleri ve yaratılış fıtratını tersine çeviren bir durumdur. Kadının bu boyutlara gelmesinin sebebi de, asli sorumluluğunun gereğini hakkıyla yerine getirmediği için, erkekten başkası da değildir.

5: Anneye isyan edildiği zaman. Değersiz görüldüğü, önemsenmediği ve ihmal edildiği zaman belalar yağar. Bu konuyla ilgili karnelerimiz maalesef çok zayıftır. Allah'tan sonra itaati mecburi olan öncelikli varlık annedir. Cennete giden yollar ayaklarının altındadır. İşte bu kutsal varlığa isyan edildiği zaman belalar yağazaktır.

6-7: Dostuna iyilik yaptığı, ve Babasına eziyet ettiği zaman.

Halbuki tezat bir durumdur. Müslüman birinin iyiliği, ihsanı,  ve saygıyı öncelikle babasına vermesi gerektiği yerde, dostuyla daha iyi geçinir, daha iyi muhabbet eder ama babasını takmaz ve ondan uzak durur. İşte bu bela ve musibetlere uğrama sebebidir.

Rabbim muhafaza etsin. Azabı, belayı ve musibetleri hak edecek eylem ve davranışlardan uzak duranlardan eylesin. Sadece dinle terbiye olma metodunu, kendisine düstur edinenlerden eylesin ve ona göre bir hayatı yaşamayı cümlemize nasip etsin.

DEVAMI BİR SONRA Kİ YAZIDA….

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?