USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Devlet Bahçeli barış için konuştu

Devlet Bahçeli barış için konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun."

Bu sözler MHP Genel başkanından bana sorarsanız Türkiye tarihinde Kürt sorunu ile ilgili belki de söylenmiş en radikal sözler.

Aslında herkesin içinden geçen Ama kimsenin söylemeye dilinin varmadığı korktuğu cümleler bunlar.

Bu sözlerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından söylemesi bana sorarsanız çok değerli.

Türkiye'de 40 yılı aşkın süredir kan dökülüyor ve ekonomik kayıpları hiç buradan saymayacağım.

Ülke bütün enerjisini burada kaybediyor düşünün Türkiye'de Kürt sorununun çözüldüğünü Türkiye'de Eğer Kürt sorunu çözülürse ülkenin gerçekten olağanüstü bir şekilde değer kazanacağını söyleyebilirim .

Her anlamda değer kazanacak.

Ekonomik olarak olağanüstü fırlamalar gerçekleştirecek ve ülkenin gençleri hayatlarının baharında yaşamlarını kaybetmeyecek.

Böyle bir Barış'ı istemez ki bu Barış hepimizin arzusu yıllardır hep bu arzuyla tutuştuk.

Eğer bu kadar güçlü bir iktidar döneminde Kürt sorunu çözülemezse bir daha gerçekten çözülemez bu yüzden bu tarihi bir fırsat ve bu fırsatın gerçekten değerlendirilmesi gerekiyor.

Herkesin amasız bu sürece destek olması gerekiyor.

Olağanüstü günler geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz Umuyorum ki Türkiye'nin baharı gerçekleşir ve barış bu ülkede ebedi bir şekilde kurulur bu ülkede ne Türk ne Kürt kanı bir daha dökülmez.

Herkes ama sokaktaki her vatandaş bu süreci yakından takip ediyor ve gerçekten Arzu edilen barışın gelmesini Umut ediyor.

Siyasilere düşen bu konuda hassas davranmaları ve Söylemlerine dikkat etmeleri ve bu sürece zarar verecek söylemlerden ve eylemlerden kaçınmalıdır herkesin ama herkesin bu süreci desteklemesi gerekiyor.

Dedim ya çok Naif ve hassas günler bizi bekliyor ve çok Naif hassas bir süreçten geçiyoruz umarım hep birlikte büyük Türkiye'yi birlikte inşa ederiz.