- 02-03-2021 18:42
- 84
Coronavirüs salgını şehrimizde görüldüğü günden bu yana canları pahasına, büyük özveri ile çalışan tüm sağlık çalışanlarının, korona belasının etkisinin azaltılmasında ve artık Batman’ın düşük riskli bölge olarak görülmesinde payı elbette çok büyüktür.
Bu nedenle öncelikle başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının haklarını teslim etmek gerekir.
Bir takım zorluklar ve imkânsızlıklara rağmen gece gündüz demeden çabalayan ve emek veren tüm sağlık emekçileri, takdir ve teşekkürü hak ediyor elbette.
Bu zorlu süreçte tüm dünyanın ortak belası olan coronavirus ile mücadele elbette bitmedi.
Hem sağlık çalışanlarına hem de hepimize, asıl bundan sonra için eski günlere dönmemek adına çok önemli sorumluluklar düşüyor.
Hastanelerdeki çalışma koşulları ve hastaların hastane ortamında birbirine virüs bulaştırmamaları için her şeyden önce yoğunlukların önüne geçilmesi gerekir.
Hastanelerde sosyal mesafe ve hijyene çok dikkat edilmelidir.
Virüs belasına karşı hem hastane yetkilileri hem de vatandaşların kurallara riayet etmeleri gerekmektedir.
Ancak son günlerde sosyal medyaya yansıyan bazı paylaşımlara bakıldığında özellikle Bölge Hastanesinde yığılmalar söz konusudur.
Sosyal medya üzerinden gazeteci Bulut Kutlu, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluğa dikkat çekerek “yeşil alanda sadece 1 doktor çalışıyor bu da vatandaşı mağdur ediyor” notunu, fotoğraf eşliğinde paylaştı.
Paylaşımda hastaların sosyal mesafeyi hiçe saydıkları apaçık gözler önüne seriliyordu.
Bunun gerekçesini de hasta yoğunluğunun en çok olduğu yeşil alanda sadece bir doktorun görev yapmasına bağlıyordu.
Bölge Hastanesindeki paylaşıma ben de sosyal medya üzerinden “burada sadece mağdur olan vatandaş değil, bu zorlu pandemi döneminde doktorlardır da” yorumunu yaptım.
Böylece sosyal medya üzerinden hastanelerdeki durum ve doktorların çalışma koşulları ile ilgili bir tartışma başladı.
Tartışmaya katılanlardan biri de “Doktorlara eleştirimiz yok. Bu süreçte bir çok başarılı doktor istifa edip hastanelerden ayrıldı ve hiç biriniz buna değinmediniz” diyerek tartışmanın seyrini başka bir yöne çekti.
Bu sorun şimdiye kadar hiç gündeme gelmemişti.
Gerçekten istifa eden doktorlar oldu mu?
İstifa ettiyseler neden istifa ettiler?
Doğrusu bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir.
Sağlık Müdürlüğü Yetkililerine istifaları teyit etmek için sorduğumda ise “Bu süreçte görev yeri değişen, kamu hastanelerinden özel hastanelere gidenler de oldu, gelenler de. Bu tür gidiş gelişler artık sağlık sektöründe olağan şeylerdir” şeklinde cevap verdiler.
Zorlama olmadıkça elbette doktorların istifası kendi tercihleridir.
Kimsenin kimseyi bir kurumda tutma gibi hakkı elbette yoktur.
Ama şayet doktor, çalışma koşulları ve şartları nedeniyle istifa ediyorsa Batman'a Araştırma Hastanesinin kurulduğu bir dönemde bu iyi bir gelişme değildir.
Yetkililer hem bu meselenin hem de hastanelerde coronavirus tedbirleri üzerinde titizlikle durmaları ve gerekli tedbirleri alması gerekmektedir.